Meteorietenkoorts in Zuid-Korea

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Een regio in het zuiden van Zuid-Korea is in de greep van een nieuw soort goudkoorts. Sinds er vorige week een meteorietenregen passeerde, speuren honderden mensen naar de ruimtestenen.

Bij een meteorietenregen branden honderden stukken ruimtepuin op in de atmosfeer. Sommige stukken overleven de val en bereiken het aardoppervlak. De gelukszoekers hopen op chronditen te stuiten, een type meteoriet dat veel geld op kan brengen.

Volgens lokale media doorzoeken de meteorietenjagers de heuvels en rijstvelden. Sommigen zijn gewapend met metaaldetectors en navigatieapparatuur.

Visitekaartjes

In enkele gevallen is er daadwerkelijk iets gevonden. Een iemand trof een meteoriet van 9 kilo aan in een kassencomplex. En later werd in het gebied een tweede ruimtesteen van 4 kilo gevonden.

Eigenaren van kassen in de buurt hebben waarschuwingsbordjes opgehangen voor meteorietenjager. Een krant meldt dat een Amerikaan visitekaartjes uitdeelt en mensen vraagt eventuele vondsten aan hem te verkopen.

De Zuid-Koreaanse autoriteiten waarschuwen dat gevonden meteorieten het land niet uit mogen. De stenen zijn aangemerkt als cultureel erfgoed. Tot nu toe had Zuid-Korea geen enkele meteoriet in bezit.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com