Met Mbappé wil Frankrijk het sprookje van ’98 laten herleven

Met Mbappé wil Frankrijk het sprookje van ’98 laten herleven
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

“’98 was een groots jaar voor het Franse voetbal. Kylian werd geboren”, is te lezen op een groot spandoek aan de buitenkant van het Stade de France. Het gaat om een advertentie van Nike, waarmee de status van superster van Kylian Mbappé wordt onderstreept.

De advertentie van Nike is een knipoog naar de eerdere in Engeland gevoerde campagne rond Erik Cantona, die in 1966 ter wereld kwam. Dat was uitgerekend het jaar dat de Engelsen voor het laatst wereldkampioen werden.

Cantona, eveneens een Fransman, beleefde in de jaren negentig grote successen met Manchester United, waar hij in 1997 zijn carrière afsloot.

Eind dit jaar, op 20 december, viert Kylian Mbappé zijn twintigste verjaardag en dat houdt dus in dat het al twee decennia geleden is dat de Fransen de wereldtitel veroverden. In het Stade de France was Frankrijk destijds, mede dankzij twee goals van Zinédine Zidane, met 3-0 te sterk voor Brazilië.

Destijds was de hoop gevestigd op Zidane en captain Didier Deschamps (nu de bondscoach), dit jaar op spelers als Antoine Griezmann (27), Paul Pogba (25) en natuurlijk Mbappé. Vanmiddag, wanneer Frankrijk in de achtste finales Argentinië treft, kunnen Mbappé en zijn ploeggenoten een volgende stap zetten op weg naar de belangrijkste trofee in het voetbal.

Tijdens de groepsfase – waarin Frankrijk twee keer won (van Australië en Peru) en eenmaal gelijk speelde (tegen Denemarken) – schreef Mbappé historie: door zijn goal tegen Peru (1-0 winst) is hij de jongste Franse (19 jaar en 183 dagen) doelpuntenmaker op een WK.

Zo heeft de jeugdige superster meerdere leeftijdsrecords op zijn naam staan. Tweeënhalf jaar geleden, toen hij net zeventien jaar oud was, schoot hij Thierry Henry uit de boeken als jongste doelpuntenmaker van AS Monaco.

Toen al had Mbappé een heel duidelijk doel voor ogen: deelname aan het WK in de zomer van 2018. Opgenomen worden in de selectie leek hem destijds al een grote eer, nu het zover is toont hij zich een van de dragende krachten van het elftal.

Mbappé, opgegroeid in een buitenwijk van Parijs, verkaste afgelopen zomer voor een bedrag van naar verluidt 180 miljoen euro naar Paris-Saint Germain en is na Neymar (222 miljoen) de duurste speler van dit moment. De tiener verdient volgens de Franse krant L’Équipe zo’n 15 miljoen euro per jaar.

Goede doel

De roem is Mbappé niet naar het hoofd gestegen, hij heeft nog altijd oog voor de wereld om hem heen. Zo wist L’Équipe eerder deze week te melden dat Mbappé al zijn op het WK verdiende geld doneert aan Premiers de Cordées, een goed doel dat sportactiviteiten organiseert voor kinderen met een handicap.

Volgens Mbappé hoeven spelers geen geld te krijgen voor een optreden in de nationale ploeg, aangezien dat een eer behoort te zijn én de ultieme bekroning is van een leven als voetballer. Het is altijd zijn droom geweest het shirt van Frankrijk te dragen en dat is voor hem voldoende.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com