Messi best betaalde voetballer

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Lionel Messi is ‘s werelds best betaalde voetballer. De aanvaller van FC Barcelona verdient zo’n 41 miljoen euro per jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van France Football, het Franse tijdschrift dat jaarlijks een ranglijst opstelt van best betaalde voetballers.

Messi heeft een jaarinkomen van vijftien miljoen euro, inclusief premies. Het grootste gedeelte van zijn inkomen (26 miljoen) haalt hij uit de sponsorcontracten die hij heeft afgesloten.

De Argentijn troeft Cristiano Ronaldo af, die met een totaal van 39,5 miljoen euro op de tweede plaats staat. Ronaldo heeft wel een beter contract bij Real Madrid, maar verdiende aanzienlijk minder met commerciële deals.

Geen Nederlanders in top twintig

Neymar, ploeggenoot van Messi bij Barcelona, vindt zichzelf op de ranglijst terug op plaats drie. De Braziliaan strijkt jaarlijks zo’n 29 miljoen euro op. Wayne Rooney (24 miljoen euro) en Zlatan Ibrahimovic (23,5 miljoen euro) completeren de top vijf. In de toptwintig is geen Nederlander te vinden.

José Mourinho is met afstand de best verdienende voetbaltrainer. De oefenmeester van Chelsea krijgt jaarlijks zeventien miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven.

Bayern München-trainer Josep Guardiola staat op plek twee met vijftien miljoen euro. Roberto Mancini, coach van Wesley Sneijder bij Galatasaray, moet het doen met veertien miljoen euro.

Messi niet best betaalde sporter

Messi voert niet de ranglijst aan van grootverdieners in alle sporten. Hij staat op die lijst slechts vijfde. Golfer Tiger Woods doet het met 53 miljoen euro nog altijd beter dan de voetballer. Ook tennisser Roger Federer (51,5) en basketballers Kobe Bryant (46,4) en LeBron James (44) staan in de topvijf.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com