Meer PVV’ers breken met partij

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Een groot aantal PVV-politici, zowel op lokaal, provinciaal als Europees niveau, heeft grote kritiek naar buiten gebracht op Geert Wilders. Aanleiding zijn de uitspraken die hij deed over Marokkanen.

Bijna de hele PVV-fractie in de Almeerse gemeenteraad distantieert zich van Wilders’ uitspraken. Acht van de negen leden nemen “uitdrukkelijk afstand van de handelwijze van de heer Wilders”. De gevolgen daarvan onderkennen ze en accepteren ze, staat in een persverklaring van de gemeenteraadsfractie (.pdf).

Statenfractie

Het grootste deel van de PVV-fractie in de Provinciale Staten van Flevoland gaat verder en breekt met de PVV. Vier van de zes Statenleden scheiden zich af, heeft Statenlid Chris Jansen bevestigd tegenover het ANP. Hijzelf blijft de PVV wel trouw.

Volgens de Statenleden die opstappen “kon Wilders weten wat het gevolg zou zijn van de wijze waarop hij de standpunten heeft verwoord” en heeft hij bovendien “geen afstand genomen van zijn handelwijze”. Op de Statenleden Chris Jansen en Kees Kok na willen de PVV’ers “de gevolgen daarvan” niet voor hun rekening nemen, meldt het ANP.

De dissidenten zeggen dat ze nog wel achter het PVV-partijprogramma staan, maar dat het standpunt van Wilders “niet het onze” is.

Europarlement

Ook de PVV-leider in het Europees Parlement, Laurence Stassen, breekt met Wilders.

Stassen: “Ik betreur het zeer dat ik deze beslissing heb moeten nemen, maar doorgaan was voor mij na deze uitspraken geen optie. Ik leg per direct mijn functie als delegatieleider voor de PVV in het Europees Parlement neer en zal tot de verkiezingen op 22 mei als onafhankelijk lid doorgaan. Ik stel mijn Provinciale Staten-zetel ter beschikking aan de PVV.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com