Meer cellen leeg, Teeven bezorgd

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Staatssecretaris Teeven houdt rekening met nieuwe bezuinigingen in het gevangeniswezen. In de Tweede Kamer zei hij dat er nu 9000 gedetineerden zijn en dat is een laagterecord. Volgens hem zijn er 1430 lege cellen.

Er is een notitie uitgelekt over eventuele nieuwe ingrepen. Teeven benadrukt dat er nog geen besluiten zijn genomen, maar hij erkent dat “er plannen zijn die vervelend zijn”. Hij verwacht dat het aantal gevangenen nog verder daalt. Volgens hem geven de cijfers reden tot zorg, want het wordt moeilijker om alle mensen die door de sluiting van gevangenissen hun baan verliezen aan ander werk te helpen.

Sluiting

Teeven wil niet vooruitlopen op de maatregelen die hij gaat nemen. Wel benadrukt hij dat hij niet van plan is nog meer gevangenissen te sluiten. Hij onderzoekt waar nog kan worden “geschaafd”. Hij bekijkt ook of hij kan zorgen voor extra inkomsten.

Voorwaardelijke invrijheidstelling

In het debat kwam ook de voorwaardelijke invrijheidstelling aan de orde. Die kwestie is actueel na het nieuws over de vervroegde vrijlating van Volkert van der Graaf. Een deel van de Kamer wil de eisen strenger maken. Naar aanleiding van een plan van de VVD belooft Teeven dat hij laat onderzoeken of de vervroegde vrijlating voortaan meer kan afhangen van de manier waarop de gedetineerde zich in de gevangenis gedraagt.

In de praktijk is het nu zo dat mensen bijna altijd vrijkomen als ze tweederde van hun straf hebben uitgezeten. Dat gebeurt alleen niet bij ernstige misdragingen. Teeven wil een “gedegen onderzoek”, dat een paar jaar zal duren. En daarna zou de wet kunnen worden aangepast.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com