Media halen hard uit naar Wilders

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

RTL en BNR hebben zich vandaag op een voor hen ongebruikelijk persoonlijke manier gekeerd tegen de Marokkanenuitspraken van PVV-leider Wilders.

Dagbladen besloten hun eveneens verontwaardigde hoofdredactionele commentaren via de sociale media te delen met een groot publiek.

“Schaam je”

Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein van RTL Nieuws zette vanmorgen een open brief aan Wilders op de website van de commerciële omroep.

“Je lokt historische vergelijkingen (met de Tweede Wereldoorlog) weloverwogen uit”, schrijft Klein. “Je zit zo fout dat dat in onze democratische rechtsstaat niet ongezegd mag blijven. Geert, schaam je diep.”

Uitzondering

Ook BNR-hoofdredacteur Sjords Fröhlich besloot zijn mening op de website van BNR te plaatsen. Hij schrijft dat hij het hoofdredactioneel commentaar bij zijn aantreden direct afschafte. Voor de Marokkanenuitspraken maakt Fröhlich een uitzondering.

Hij schrijft dat hij Wilders nog had verdedigd toen die onlangs met Hitler werd vergeleken. Maar “door het publiek op te jutten tot spreekkoren dat ze minder Marokkanen willen”, stuurt Wilders nu doelbewust aan op een confrontatie, meent Fröhlich. “Hij wil verontwaardigde reacties, natuurlijk wil hij een proces.”

Fröhlich roept in zijn commentaar de Tweede Kamer op een statement te maken, bijvoorbeeld door de vergaderzaal te verlaten bij de eerstvolgende keer dat Wilders het woord neemt.

Dagbladen

Verschillende dagbladen hebben hun hoofdredactionele commentaren op de uitlatingen van Wilders via Twitter verspreid. De Telegraaf schreef vanmorgen: “Wat Wilders liet zien, heeft niets te maken met het bedrijven van normale politiek.” Volgens de krant overschrijdt Wilders hiermee zijn eigen grenzen.

Het NRC schrijft in zijn commentaar: “Met het mobiliseren van een zaal voor ‘minder Marokkanen’ roept Wilders de sfeer op van deportatie”.

In het commentaar van de Volkskrant van morgenochtend is te lezen dat Wilders “totaal uit de bocht is gevlogen”. De politiek is aan zet, aldus de krant: “Premier Rutte dient snel, luid en duidelijk de PVV uit te sluiten van samenwerking.”

NOS

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van de NOS liet via Twitter weten dat de NOS zo’n commentaar strijdig vindt met de opdracht van zijn omroep: “Zelf standpunt over #Wilders innemen zou botsen met kern van onze taak als publieke nieuwsorganisatie: berichten over nieuwsfeiten”.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com