Máxima fluitend op vliegbasis

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Koningin Máxima heeft op vliegbasis Eindhoven een bezoek gebracht aan project Young Musicians Spread Their Wings. Zo’n 250 jongeren lieten aan de koningin horen hoeveel fanfare-talent er rondloopt in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg.

Jongeren tot en met 18 jaar krijgen bij het jaarlijkse project tips van musici van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, ook wel bekend als het Luchtmachtorkest. De tieners die meedoen, bespelen een instrument in een fanfare, brassband of harmonie in de omgeving van Eindhoven. Het Luchtmachtorkest constateert al jaren dat de belangstelling bij de jeugd voor zulke muziek afneemt.

Slagwerk en fluiten

Het project op de vliegbasis is bedoeld als stimulans voor jongeren om weer muziek te maken in korpsen. Ook maakt de jeugd bij het evenement kennis met Defensie. “Met dit optreden wil ik de band tussen de directe omgeving en vliegbasis Eindhoven bevestigen en verstevigen”, zegt Johan van Soest, commandant van de vliegbasis.

Koningin Máxima was tot het begin van de middag aanwezig en deed zelf mee aan de workshops slagwerk en fluiten. Ook maakte zij tijd vrij om even met de kinderen op de foto te gaan.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com