Martens: hoop dat we niet alleen een hype blijven

Martens: hoop dat we niet alleen een hype blijven
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De prijzenkast van Lieke Martens is in korte tijd aardig gevuld geraakt. De speelster van het Nederlands elftal werd deze zomer Europees kampioen, uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi én ze won de prijs voor Europees speelster van het jaar. Tussendoor verdiende ze ook nog even een transfer naar FC Barcelona.

Martens is hot. Zelf zou ze deze periode willen samenvatten in één woord: ongelooflijk. “Je droomt van die dingen, en dan wordt dat ineens werkelijkheid. Ongelooflijk”, herhaalt ze.

Denemarken

Voor het eerst sinds die zinderende finale in Enschede, en de massaal bezochte huldiging een dag later in Utrecht, zijn de Oranjevrouwen weer bijeen. Vrijdag staat er een oefenduel op het programma in en tegen Denemarken (de verliezend finalist), ter voorbereiding op de kwalificatiereeks voor het WK van 2019.

Haar gouden medaille heeft Martens veilig thuis opgeborgen. Genieten doet ze nog altijd, want “iedereen heeft er veel voor moeten laten.” Ze hoopt vooral dat de positieve aandacht voor Oranje, zoals ze die deze zomer heeft gevoeld, zal aanhouden. “En dat het niet alleen een hype is. Het is aan ons om dat vol te houden”, zegt ze.

Na het duel met Denemarken speelt Nederland op 24 oktober de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Het duel in het stadion van FC Groningen was al binnen drie dagen uitverkocht.

Ronaldinho

Ook in Barcelona is Martens populair, getuige een groot interview met de krant El Pais. Na afloop van haar debuut vorige week tegen Zaragoza (9-0 winst) sprak de Limburgse over haar idool Ronaldinho en zijn trukendoos. “Ik probeer hem vaak na te doen, maar dat lukt me niet altijd”, lacht ze.

Martens kwam in twee wedstrijden voor Barcelona, waar ze als rechtsbuiten wordt opgesteld, nog niet tot scoren.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com