“Marquez moet af van do-or-die”

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

In Qatar worden dit weekeinde de eerste races van het nieuwe motorsportseizoen verreden. NOS-commentator Hans van Loozenoord blikt alvast vooruit.

Vorig seizoen werd Marc Marquez in de koningsklasse (Moto GP) de jongste wereldkampioen ooit. Het zal voor hem echter een flinke kluif worden om zijn titel te prolongeren. Vooral de ‘do-or-die’-instelling van de Spanjaard kan hem dit seizoen opbreken. Daarnaast zullen de nieuwe regels en nieuwe concurrenten ervoor zorgen dat dit seizoen spannender dan ooit wordt.

“Marquez is in het afgelopen seizoen maar liefst vijftien keer gevallen, en niet altijd even zacht. Ik denk dat hij het grootste gedeelte van zijn geluk wel heeft verspeeld”, zegt Van Loozenoord. Márquez brak afgelopen februari nog zijn kuitbeen.

Zijn grootste uitdager, landgenoot Jorge Lorenzo, zal op de loer liggen om Marquez van zijn tweede titel af te houden. Ook de outsiders Dani Pedrosa en Valentino Rossi zijn mannen om in de gaten te houden.

Van Loozenoord: “De overstap van Rossi naar Yamaha zal hem goed doen. Hij zal dichter bij Marquez komen. Maar het blijft net als afgelopen jaar spannend tot aan de laatste races.”

Ducati kan verrassen

Het team van Ducati kan dit seizoen ook een van de verrassingen worden. De Italianen, waar Andrea Dovizioso en Cal Crutchlow onder contract staan, besloten onlangs op het laatste moment toe te treden tot de open klasse in de MotoGP.

Dit houdt onder meer in dat Ducati ten opzichte van de fabrieksklasse een zachtere band mag gebruiken en vier liter benzine extra mag gebruiken per race. Ook mag het team het hele jaar door sleutelen aan de motor. Een nadeel is wel dat er geen gebruik kan worden gemaakt van eigen, gespecialiseerde software.

“Vlak voor de deadline bracht Ducati naar buiten dat het over zou stappen naar de open klasse. Dat werd door de andere ploegen als ‘bepaald niet chic’ ervaren. Ducati zal een onberekenbare factor zijn en zeker kunnen verrassen”, aldus Van Loozenoord.

Leerjaar voor Nederlanders

Dit seizoen verschijnen er twee Nederlanders aan de start bij de Moto3-races. Vorig seizoen was Jasper Iwema de enige landgenoot die meedeed, dit seizoen verdedigen Scott Deroue en Bryan Schouten de vaderlandse eer.

Van beide jongelingen verwacht Van Loozenoord nog niet veel. “De twee debuteren dit seizoen in de Moto3-klasse. Deroue vervangt Iwema bij het Nederlandse RW Racing en is echt een vechter. Ik verwacht dat hij in de loop van het seizoen wel ergens een puntje moet kunnen pakken.”

Een opvallende verschijning bij datzelfde RW Racing is de zeventienjarige Spaanse Ana Carrasco. Ze schreef vorig jaar historie door als eerste vrouwelijke wegracer punten te scoren in het WK. Haar beste uitslag was de achtste plaats in de GP van Valencia.

Van Schouten, die rijdt voor het Franse team CIP, verwacht hij net iets meer. “Die heeft veel meer ervaring dan Deroue. Hij reed al drie keer mee tijdens de TT van Assen en deed vorig seizoen aardig mee in het sterk bezette Spaans Open. Ook hij moet punten kunnen pakken, maar beide rijders zullen zeker in het eerste seizoen niet voorin te vinden zijn.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com