Mailadres voor alle Iraniërs

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Alle Iraniërs krijgen van de overheid een e-mailadres. Het Iraanse ministerie voor Communicatie zegt dat op die manier het contact tussen de overheid en burgers eenvoudiger moet worden.

Het Iraanse postbedrijf maakt binnenkort voor alle Iraniërs een adres aan met het domein mail.post.ir. Iran telt 75 miljoen inwoners; ruim 32 miljoen mensen zijn regelmatig online. Volgens minister Nami is contact met de overheid straks alleen nog per mail mogelijk. Nami zegt ook dat mensen een eventueel ander mailadres gewoon kunnen blijven gebruiken.

Internet wordt in Iran sterk gecensureerd. Veel websites worden geblokkeerd en e-maildiensten als Gmail en Yahoo zijn er regelmatig niet bereikbaar. De pas gekozen president Rohani zei voor zijn verkiezing dat hij juist minder censuur wil en de Iraniërs meer privacy gunt.

Iran werkt al jaren aan de ontwikkeling van een ‘eigen’ internet, dat los komt te staan van het wereldwijde web (www) en alleen in Iran beschikbaar is. Het islamitische land hoopt daarmee “verderfelijke invloeden van het door Amerika gedomineerde wereldwijde web tegen te gaan”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com