Madrid beeft, Turijn hoopt: haalt Juventus Ronaldo binnen?

Madrid beeft, Turijn hoopt: haalt Juventus Ronaldo binnen?
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Hij was van plan om zijn loopbaan te beëindigen bij Real Madrid, maar geruchten over een vertrek van Cristiano Ronaldo bij de Koninklijke worden steeds sterker. Spaanse en Italiaanse media maken melding van een sensationele overgang naar de Italiaanse kampioen Juventus. Zo blijft Ronaldo de gemoederen ook na de Portugese uitschakeling op het WK bezighouden.

Volgens het Spaanse Marca gaat de onvrede van Ronaldo bij Real terug naar januari van dit jaar. Hij had toen een ontmoeting met voorzitter Florentino Perez en daarin kwam een eventueel vertrek in de zomer ter sprake.

Ronaldo had toen een moeizame eerste seizoenshelft achter de rug en Real liet hem weten dat hij voor 100 miljoen euro mocht vertrekken. Voorwaarde was wel dat hij niet naar een directe concurrent mocht gaan, maar naar een club uit bijvoorbeeld de Amerikaanse Major League Soccer of uit China.

Dat was volgens Marca het moment dat Ronaldo besloot om Real te verlaten. Ronaldo voelde zich naar verluidt beledigd door het prijskaartje van 100 miljoen, een half jaar nadat Neymar voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain was verkast. “Als ik 100 miljoen waard ben, houden ze niet van me”, zei hij.

Daar komt bij dat hij ook nog eens minder verdient dan Neymar en Lionel Messi, 21 miljoen euro netto per jaar voor Ronaldo tegen meer dan 30 miljoen netto per jaar voor Neymar en Messi. Wat volgde was een uitstekende tweede seizoenshelft van Real Madrid en Ronaldo met de derde Champions League op rij als bekroning.

“Het was mooi om bij Real te spelen”, zei hij na afloop van de finale, daarmee de geruchten over een vertrek versterkend.

Spoedoverleg in Madrid

Ronaldo verruilde in 2009 Manchester United voor Real Madrid. Met 450 doelpunten is hij topscorer aller tijden van de Koninklijke. Hij veroverde vier keer de Champions League met Real.

En nu zou Juventus hem graag willen overnemen. Voor Ronaldo zou een vierjarig contract klaarliggen. Zijn verbintenis bij Real loopt nog door tot de zomer van 2021.

Volgens Marca is Ronaldo al op zoek naar een huis in Turijn en voormalig algemeen directeur Luciano Moggi van Juventus weet het al zeker: “Hij heeft al getekend en heeft de medische keuring ondergaan in München.”

Voorzitter Florentino Perez van de Spaanse topclub zou Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van de Portugese sterspeler, inmiddels hebben ontboden in Madrid voor een spoedoverleg. Om te praten over een transfer naar Juventus of toch over een verbeterd contract bij Real?

‘Ronaldo begin van de bloei’

Italië wordt al enthousiast bij de gedachte aan de transfer. “Het zou prachtig zijn voor de Italiaanse competitie als een speler van dit kaliber in ons land komt voetballen”, zegt de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini. “Een jaar of vijftien geleden was de Serie A toonaangevend in Europa. Dit zou een begin kunnen zijn voor een nieuwe bloeiperiode.”

En ook burgemeester Chiara Appendino van Turijn geeft al een reactie. “Het zou heel bijzonder zijn als hij komt”, zei ze. “Het zou positief zijn voor de stad en voor het imago van onze regio.”

Liefde voor Juventus

De grootste Italiaanse sportkrant pakt ook groot uit met Ronaldo. La Gazzetta dello Sport legt de link met een eventuele transfer van Neymar van Paris Saint-Germain naar Real Madrid. Volgens de Gazzetta heeft Juventus wel sponsors en verkoop van huidige spelers nodig om de overgang te financieren.

De keuze voor een vertrek naar Juventus en bijvoorbeeld niet naar zijn oude club Manchester United of Paris Saint-Germain komt niet uit het niets. De liefde van Ronaldo voor Juve ontstond volgens Italiaanse en Spaanse media in april van dit jaar.

Met een geweldige omhaal passeerde hij doelman Gianluigi Buffon in de kwartfinales van de Champions League in Turijn. Van de fans van Juventus kreeg hij daarvoor een staande ovatie. Dat is Ronaldo niet vergeten.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com