“Maak bezwaar tegen lage WOZ”

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Huizenbezitters moeten vaker bezwaar maken tegen een in hun ogen te lage WOZ-waarde van hun huis. Het systeem wordt dan eerlijker en gemeenten kunnen beter de WOZ vaststellen. Dat zegt Jan Gieskes van de Waarderingskamer, de instantie die controleert of gemeenten met de WOZ geen fouten maken.

Steeds meer inwoners maken bezwaar omdat hun huis een te lage waarde heeft gekregen van de gemeente, ook al moeten ze dan meer belasting betalen. Een potentiële koper kan door een lage WOZ-waarde worden afgeschrikt.

Taxateur

Gieskes merkt dat de WOZ-waarde bij de verkoop van een woning een steeds belangrijkere indicatie is. “Het is een objectieve waardebepaling. Als ik een huis ga kopen, wil ik wel de WOZ-waarde weten.”

“De WOZ-waarde is steeds actueler geworden en kan daardoor breder worden toegepast”, zegt Gieskes. Voorheen kon de waarde soms zes jaar oud zijn. Tegenwoordig ligt de peildatum op 1 januari van het afgelopen jaar.

Volgens Gieskes is de WOZ-waarde soms zelfs betrouwbaarder dan de beoordeling van een taxateur.

Openbaar

De Waarderingskamer weet nog niet hoeveel inwoners bezwaar hebben gemaakt tegen een lage WOZ-waarde. Die cijfers komen binnenkort binnen van de gemeenten.

De toezichthouder rekent erop dat het aantal bezwaren gaat toenemen, omdat de WOZ-waarde later dit jaar openbaar wordt. Gieskes: “Mensen gaan kijken of het in hun straat eerlijk verdeeld is. Daardoor zal er wel wat ruis ontstaan.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com