Luiten sterk bij EurAsia Cup

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Het Europese golfteam is in Maleisië bijzonder sterk begonnen aan de eerste EurAsia Cup, de continentale strijd tussen de tien beste golfers uit Europa en de tien beste uit Azië.

Met Joost Luiten in hun midden namen de Europese golfers een riante 5-0 voorsprong. Alle Europese koppels wonnen hun partijen in fourball, het onderdeel waarbij de golfers twee tegen twee spelen, elk met hun eigen bal en waarbij de beste score per team telt.

Luiten excelleert

Luiten excelleerde aan de zijde van de Fransman Victor Dubuisson. Na zestien holes waren de Thai Prayad Marksaeng en Siddikur Rahman uit Bangladesh verslagen. Luitens eagle (twee onder par) op de elfde hole vormde het hoogtepunt.

De 28-jarige Bleiswijker, die ook nadrukkelijk in beeld is voor de Ryder Cup (de strijd tussen de VS en Europa in september in het Schotse Gleneagles), was zelf ook zeer tevreden over zijn optreden.

“Het was bloedheet, een gevecht tegen de hitte en tegen de zweethandjes op de grip, maar we hebben een goede partij gespeeld. Lekker om de punten te pakken en ik had zeker niet verwacht dat we na de eerste dag al 5-0 voor zouden staan”, zegt Luiten op zijn website.

Bijna een eagle

Luiten had bijna een zeldzame albatross (3 slagen onder par op een hole) gemaakt op de elfde hole. “Een beste drive en nog 163 meter naar de vlag. Met m’n ijzer 7 sloeg ik de bal bijna in de hole voor een albatross, maar de bal raakte de vlag en bleef 30 centimeter van de hole liggen.”

In januari sloeg Luiten tijdens het Volvo Champions Champions in Durban wel een albatross.

De strijd tussen Europa en Azië wordt vrijdag hervat met de spelvorm foursome. Daarbij spelen de teams elk met één bal.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com