Loodzware Alpenetappe: drie keer buitencategorie, finale op Alpe d’Huez

Loodzware Alpenetappe: drie keer buitencategorie, finale op Alpe d’Huez
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Voor het eerst sinds 2015 finisht de Tour weer op Alpe d’Huez. Maar de Nederlandse berg is niet het enige wat de renners voor de kiezen krijgen in de twaalfde etappe. Voor de apotheose op Alpe d’Huez worden ook de Madeleine en de Croix de Fer beklommen.

Oud-renner en NOS-analist Henk Lubberding blikt vooruit op de loodzware Alpenetappe.

Maakt de finish op Alpe d’Huez deze rit extra bijzonder? “Nou, ik heb er niet zo veel mee. Misschien ben ik daar wel te nuchter voor. Ik snap goed dat het voor renners een kick geeft om door die menigte omhoog te rijden, maar er zijn wel heel veel maffe Hollanders.”

Maak je je zorgen? “Een beetje wel ja. Het is daar al een paar dagen carnaval. Er wordt flink wat alcohol gedronken en zeker na het laatste akkefietje met Chris Froome (hij werd een week voor de Tourstart pas vrijgesproken in de salbutamolzaak, red.) hoeft er maar één gek tussen te zitten die wat doet.”

Wanneer openen de klassementsmannen de strijd, denk je? “Ze gaan wachten op Alpe d’Huez, hoor. Iedereen heeft gisteren een jasje uitgedaan en ze weten wat er allemaal nog komt na vandaag. Er zal veel gepokerd worden.”

“Maar één ding weten we zeker: Daniel Martin gaat het weer proberen. Het maakt hem echt niet uit wie er in zijn wiel meegaat of welke tactiek erbij hoort. Martin rijdt gewoon voor zichzelf, dat vind ik wel mooi. Voor hem is het de ideale manier om in de top van het klassement te blijven.”

Vijf Nederlandse renners wonnen samen acht keer op Alpe d’Huez. Bekijk hier de overwinningen:

Wat gaat Sky doen, nu helper Geraint Thomas in het geel staat? “Voor Sky is dit de perfecte situatie, ik denk dat ze al heel lang rekening hielden met dit scenario. Thomas is heel goed, ik denk toch dat Froome de sterkste is.”

“Bovendien is gunstig voor Sky dat Thomas buiten de koers de vliegen afvangt voor Froome. Door de gele trui moet hij naar het podium en de persconferenties. Froome valt minder op, zeker vandaag tussen al die mensen op Alpe d’Huez.”

Hoe kijk je naar Dumoulin? “Ik vond het heel mooi dat hij demarreerde in die afdaling. Veel renners sparen hun krachten om in de derde week misschien een keer een aanval te plaatsen.”

“Maar wat nou als je in de derde week de benen niet hebt? Dat is dan zo zonde dat je niks gedaan hebt. Dumoulin probeerde het nu hij de benen nog heeft en dat leverde hem ook nog tijdwinst op.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com