Lodeweges verhit Friese emoties

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Dat voetbal emotie is, lijdt geen twijfel, maar in Friesland zijn de gemoederen wel heel erg verhit geraakt nadat bekend werd dat Cambuur-trainer Dwight Lodeweges volgend seizoen op de bank zit bij aartsrivaal sc Heerenveen. De hashtags #Lodeweges en #Cambuur waren zelfs enige uren trending topic op Twitter.

Social media

Lodeweges is de eerste hoofdtrainer die rechtstreeks overstapt van Cambuur naar Heerenveen. Dat gegeven zorgt voor tumult en teleurstelling in, met name, het Cambuur-kamp. Op de social media werd de trainer veelvuldig bestempeld als verrader.

“Dit is een zware klap, een grote teleurstelling”, zegt Kees Elzinga, voorzitter van supportersvereniging Kern van Cambuur. Op de social media en de website van supportersverenigingen werd gesteld dat Lodeweges het beste per direct kan vertrekken.

Cambuur promoveerde vorig seizoen naar de eredivisie. Lodeweges tekende al tijdens het succesvolle seizoen en trad na het kampioenschap aan. Onder zijn leiding oogst Cambuur dit seizoen veelvuldig lof vanwege het verzorgde en aantrekkelijke voetbal.

Tussenoplossing

Op de site van de supportersvereniging Kern van Cambuur is te lezen dat “niemand blij is met de onnodig ontstane en ongewenste onrust. Wellicht dat het vervroegd (tijdelijk) naar voren schuiven van Henk de Jong als nieuwe interim-hoofdtrainer de beste tussenoplossing biedt?”

Elzinga nuanceerde dat in het Radio 1 Journaal. “Lodeweges en zijn assistent moeten er de komende vijf wedstrijden het beste van maken. Ik hoop echt dat het op een goede manier wordt afgemaakt. Dat zal heel moeilijk worden.”

Het management van sc Cambuur laat zich overigens niet al te zeer meevoeren in de emoties. Directeur Gerard van den Belt zegt: “Dit is inherent aan het vak. Trainers zijn passanten. Wij beginnen morgen gelijk met onze zoektocht naar een nieuwe trainer.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com