Liftende robot in elkaar geslagen

Liftende robot in elkaar geslagen
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De reis van ‘hitchBOT’ is voorbij. De liftende robot maakte op eigen houtje lange reizen door Europa en Amerika, maar vandalen hebben hem in Philadelphia onherstelbaar afgetuigd.

“Oh jee, mijn lichaam is beschadigd”, valt te lezen op het Twitter-account van de robot. “Soms gebeuren er slechte dingen met goede robots.”

HitchBOT is een sociaal experiment. Zijn makers hadden hem een vriendelijk, mensachtig uiterlijk gegeven met armen, benen en lampjes als ogen. Daarna hadden ze hem een briefje met zijn eindbestemming opgeplakt en langs de weg gezet, om te kijken hoe ver hij zou komen.

De makers konden hitchBOT volgen via gps en ook stuurde hij elke twintig minuten een foto door om zijn trip vast te leggen. Om zijn reisgenoten te vermaken kon hitchBOT een eenvoudig gesprekje voeren en leuke feitjes opsommen.

Vorig reisde hij zo in 26 dagen succesvol heel Canada door. Ook in Europa ging het goed; afgelopen juni was hij nog drie weken te gast in Nederland. Tijdens zijn reizen bezocht hij onder andere een honkbalwedstrijd van de Boston Red Sox, ging een stukje varen op de Atlantische Oceaan en verbleef enkele dagen bij een hardrockband.

Op 17 juli werd hitchBOT achtergelaten in de Amerikaanse staat Massachusetts voor een reis naar San Francisco. Hij zou dit keer echter maar zo’n 150 kilometer afleggen.

Verdwenen

Gisteren kreeg het team achter de robot een foto toegestuurd van de vernielde robot. Wie dat heeft gedaan of waarom is niet bekend. Ook waar hitchBOT nu is, is onduidelijk, omdat zijn accu leeg is en daardoor het gps-systeem niet werkt.

Het team is niet van plan de foto met de resten van de robot te publiceren, om zijn fans niet te traumatiseren. “Veel fans zullen teleurgesteld zijn, maar wees gerust: dit experiment is nog niet over”, garanderen de makers.

Via Twitter zegt het team: “Mijn reis is nu dan wel afgelopen, mijn liefde voor de mensen zal altijd blijven bestaan. Dank aan al mijn vrienden.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com