Leegloop dreigt bij Roda en NEC

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Het ziet er somber uit in Kerkrade voor Roda JC. Na het verlies afgelopen weekend van RKC (0-1) staat de ploeg van Jon Dahl Tomasson onderaan in de eredivisie, met twee punten achterstand op de nummer zeventien NEC. Door de vrees voor degradatie hebben zowel Roda als NEC een aantal contracten van spelers formeel opgezegd.

Bij Roda JC lopen de contracten van middenvelders Mitchell Donald, Davy de Beule, Vasil Skourtai, Adnan Secerovic (verhuurd aan MVV) en keepers Mateusz Prus en Bryan Roox na dit seizoen af. Roda moet volgens de regels van de KNVB voor 1 april aan het contract verlengen, anders wordt dat contract formeel opgezegd.

Biemans kan verlengen

Verdediger Bart Biemans ziet zijn contract ook aflopen deze zomer, maar hij heeft van de club gehoord dat ze langer met hem willen doorgaan. Dat schrijft Dagblad de Limburger. Over eerste doelman Filip Kurto moet de club uit Kerkrade voor 1 mei uitsluitsel geven.

Om te voorkomen dat Roda volgend seizoen met een keepersprobleem zit bij het vertrek van Prus en Roox, heeft de club Benjamin van Leer in januari vastgelegd. De 21-jarige doelman komt deze zomer over van PSV.

NEC ‘leading’ in zaak Jantscher

Ook bij NEC vrezen ze nog steeds voor degradatie en de club bereidt zich voor op het ergste. De Oostenrijkse aanvaller Jakob Jantscher blijft nog een jaar langer in Nijmegen, maar kan bij degradatie wel vertrekken als NEC dat wil. De directie kijkt in de zomer of de financiele situatie het toelaat om Jantscher nog een jaar langer bij de club te houden.

Wel heeft NEC de contracten van Youri Loen, Jordy Tutuarima en Marcel Stutter formeel opgezegd. NEC gaat op korte termijn in gesprek met Loen en Stutter over een langer verblijf.

Blijft Adorján wel of niet?

FC Groningen zit niet in de problemen, maar zit ook in een lastig transferparket. De club krijgt langer de tijd om een beslissing te nemen over de van Liverpool gehuurde Krisztián Adorján. De Hongaarse middenvelder kan voor 250.000 euro de definitieve overstap naar Groningen maken, maar de club is er nog niet uit of ze die optie willen lichten.

Dat hadden ze formeel voor 1 april aan Liverpool bekend moeten maken, maar de directie heeft om uitstel gevraagd. Groningen krijgt nu tot 15 mei de tijd om een beslissing over Adorján te nemen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com