‘Lastig voor Ajax-fans van Ziyech te houden’

‘Lastig voor Ajax-fans van Ziyech te houden’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Met drie goals, acht assists en veel balveroveringen is Hakim Ziyech een bepalende speler voor Ajax. Maar hij legt ook veel risico in zijn spel. Zondag klonk er gefluit op momenten dat Ziyech balverlies leed tegen Roda JC Kerkrade (5-1).

“Dat mag je geen supporters noemen. Supporters steunen hun club”, reageerde de middenvelder. De gasten aan tafel bij Studio Voetbal kunnen zich vinden in de reactie van Ziyech, maar plaatsen ook kanttekeningen.

‘Ziyech is geen vrolijke jongen’

“Zou hij niet populairder moeten zijn dan hij nu is?”, vraagt NOS-commentator Arno Vermeulen zich af. “Is het voor Ajax-fans niet lastig om van Ziyech te houden? Niet als voetballer, maar hij heeft altijd iets verongelijkts. Hij lacht nooit, is geen vrolijke jongen.”

Volgens oud-Ajacied Kiki Musampa zit Ziyech dit seizoen minder goed in zijn vel dan vorig seizoen onder Peter Bosz. “Hij had een band met de vorige assistent, Hendrie Krüzen. Die is weggevallen en de vraag is of iemand dat heeft opgepikt. Hij heeft weinig met Hennie Spijkerman en met Keizer en ik weet niet of hij een warme band heeft met Aron Winter.”

“Verder is zijn broertje weggevallen”, gaat Musampa verder. “Abdelhak Nouri. Met hem had hij een heel goede band. Ik heb het gevoel dat Ziyech een beetje alleen is, dat niemand naar hem omkijkt. Hij moet wel het gevoel krijgen dat hij hier moet zijn.”

‘Er mag toch kritiek zijn op speler Feyenoord?’

Over kritiek en verongelijktheid gesproken. Tonny Vilhena scoorde zaterdag tegen FC Groningen (0-2 winst) en deed bij het juichen vingers in zijn oren. “Ik sluit me af voor de buitenwereld, ik wil niks horen”, luidde na afloop de uitleg van Vilhena.

Oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk kan zich hierover opwinden. “Ik heb begrepen dat hij zich wil afsluiten voor de kritiek van de afgelopen periode. Maar als er op iemand terechte kritiek is geweest, is het op Vilhena. Hij heeft gewoon niet goed genoeg gespeeld en grote kansen gemist. Er mag toch kritiek zijn op een speler van Feyenoord?”

“Met alle respect”, gaat Van Hooijdonk verder. “Deze goal maakt heel Nederland. En dan dat gebaar? Supporters van Feyenoord walgen ervan.”

“Het hoort bij topsport om kritiek te krijgen”, stelt Musampa. “Zo’n gebaar is misplaatst.”

Een andere oud-Feyenoorder, de Deense assistent-bondscoach Jon Dahl Tomasson, ligt er niet wakker van. “Het is niet slim, maar los van de terechte kritiek is het gewoon emotie.”

“Maar is er nu niemand die zegt: Tonny, wat doe je allemaal?”, vraagt Van Hooijdonk zich af. “Zo onvolwassen, zo kinderlijk.”

Vermeulen: “Je maakt het nu een beetje groot, Pierre.”

Van Hooijdonk: “Nee, hij maakt het groot.”

‘Kluivert geeft alles wat Ajax heeft gemist’

Viel er ook nog wat te genieten in het eredivisieweekend? “Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis staken er met kop en schouders bovenuit bij Feyenoord”, aldus Van Hooijdonk.

“Justin Kluivert was ongrijpbaar”, stelt Van Hooijdonk verder over de man van de drie goals tegen Roda. “Hij gaf alles wat lang heeft ontbroken bij Ajax. Diepgang, scorend vermogen als linksbuiten. Een moderne linksbuiten.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com