“Krimclubs moeten naar Rusland”

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Oekraïense clubs Tavria Simferopol en Sebastopol moeten vanaf komend seizoen deel uitmaken van de Russische competitie. Dat heeft de vice-premier van de Krim, Rustam Temoergalijev, gezegd.

Het lot van de twee clubs uit de Krim is onduidelijk nu Rusland de Krim heeft ingelijfd. De UEFA moet een overgang van de Oekraïense naar de Russische competitie nog goedkeuren.

De voorzitter van Sebastopol zegt in een Russische sportkrant dat hij bezig is met een officieel verzoekschrift aan de UEFA, FIFA en de Oekraïense voetbalbond. “Op 24 en 25 maart is er een UEFA-bijeenkomst in Kazachstan. We hopen dat ze dan ons verzoek willen behandelen. Er zijn bepaalde UEFA-regels waar we aan moeten voldoen en we willen geen sancties riskeren.”

Eerste kampioen van Oekraïne

Als beide clubs inderdaad overstappen is dat tegen de wil van de Oekraïense voetbalbond. Gisteren schreef de bond in een persverklaring dat de voetbalfederatie alles zal doen wat in haar macht ligt om de competitie bijeen te houden. Het doel is en blijft om mensen te verenigen door middel van voetbal, aldus de bond.

De competitie in Oekraïne werd afgelopen weekend hervat. Vanwege de onrust in het land lag de competitie na de winterstop twee weken langer stil. Sevastopol bezet momenteel de elfde plaats, Tavria Simferopol staat vijftiende en voorlaatste. Tavria was in 1992 wel de eerste kampioen van Oekraïne, toen het land net onafhankelijk was geworden.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com