Koudste nacht verwacht

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Hoewel de lente is begonnen, gaat het komende nacht toch nog vriezen. Het wordt op sommige plaatsen -5 graden, en daarmee is het volgens Weerplaza de koudste nacht sinds eind januari.

Sinds een paar dagen komt de lucht boven Nederland van de regio’s rond de poolcirkel. Daardoor is de atmosfeer koud. Waar mist ontstaat kan deze aanvriezen en dan wordt het glad, vooral op bruggen, viaducten en op wegen die dicht bij water liggen.

Koudste nacht

Eind januari daalde het kwik in het noordoosten een paar nachten achter elkaar tot rond -5 graden en bovendien lag er toen sneeuw. Het koudst was het op 26 januari met -7,2 graden.

De kans dat het komende nacht -7 graden wordt, is volgens Weerplaza klein maar niet uitgesloten. Mocht dat lukken dan wordt het daarmee kouder dan het de hele winter is geweest.

IJsheiligen

Records worden er niet gebroken. Matige vorst in de laatste week van maart komt wel vaker voor: in De Bilt ongeveer eens in de 10 jaar en in Twente eens in de 3 jaar.

Het kan tot ver in het voorjaar ‘s nachts vriezen. Van oudsher wordt de datum van 15 mei aangehouden als laatste mogelijkheid voor nachtvorst. De periode van 11 tot 15 mei wordt IJsheiligen genoemd, naar een aantal katholieke heiligen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com