Koper voor Enschedese Polare

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Twentse boekenketen Broekhuis heeft de Enschedese vestiging van het failliete boekenconcern Polare overgenomen. In het pand was voorheen De Slegte gevestigd.

De collectie tweedehands- en antiquarische boeken wordt volgende week overgebracht naar de vestiging van Broekhuis. Het pand van Polare, dat tegenover Broekhuis ligt, sluit half mei.

Overnames

Verschillende Polarewinkels zijn nu overgenomen door andere boekhandels, waaronder de vestigingen in Almere, Eindhoven, Groningen en Leeuwarden.

In vijf steden, waaronder Nijmegen, Maastricht en Rotterdam zijn de boekhandels gered door personeelsinitiatieven die via crowdfunding of de oprichting van een coöperatie een doorstart konden maken.

De curator is nog steeds op zoek naar kopers voor Polare-vestigingen in Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Hilversum, Leiden, Utrecht en Zwolle.

De acht Belgische winkels van De Slegte zijn overgenomen door de oude eigenaar en gaan onder de naam De Slegte door.

De Amsterdamse vestiging is overgenomen door een investeringsmaatschappij.

Sluiting

In Haarlem is de vestiging van Polare dit weekend gesloten. De curator heeft geen gegadigden gevonden voor een overname.

Polare ging eind februari failliet. De keten had 20 vestigingen in Nederland. In België ging het om vroegere filialen van De Slegte.

De winkelketen ontstond in 2012 door de samenvoeging van Selexyz en De Slegte en was in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij Procures.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com