KNVB vertrouwt op FIFA inzake Qatar

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De KNVB maakt zich zorgen over het nieuwste schandaal rond de toewijzing van het WK voetbal van 2022 aan Qatar, maar zal zich voorlopig niet uitspreken of stappen ondernemen naar aanleiding van de zaak. Maandag werd bekend dat voormalig FIFA-bestuurder Jack Warner steekpenningen zou hebben aangenomen rond de verkiezing van Qatar.

In een reactie laat de KNVB weten dat het “de berichtgeving over de mogelijke omkoping met betrekking tot het WK 2022 in Qatar vandaag via de media heeft vernomen”.

“De integriteit van de competities en toernooien is het hoogste van het nationale en internationale profvoetbal,” zo stelt de bond. “De KNVB streeft naar voetbal waar de supporters op kunnen vertrouwen, in geloven en trots op kunnen zijn. Iedere suggestie of verdenking van bedrog of manipulatie is schadelijk voor onze sport.”

Actie ondernemen doet de KNVB voorlopig niet: “De ethische commissie van de FIFA onderzoekt op dit moment eventuele onregelmatigheden rondom de toewijzing van het WK2022 aan Qatar. De FIFA heeft hierbij aangekondigd de resultaten later dit jaar wereldkundig te maken. De KNVB wacht deze ontwikkelingen momenteel af”, zo schrijft de KNVB in een officiële verklaring.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com