KNVB straft Willem II met lege Kingside

KNVB straft Willem II met lege Kingside
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Willem II gestraft voor de ongeregeldheden met vuurwerk bij de thuiswedstrijd tegen NAC Breda op 8 december. De Tilburgse club moet een boete van 7.500 euro betalen en moet bovendien drie vakken leeg houden in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Vitesse.

Het gaat om de vakken A, B en C, de zogenoemde Kingside, met de fanatiekste supporters. Tijdens en na afloop van de wedstrijd werd in het duel met NAC vanuit de Kingside vuurwerk afgestoken en gegooid in de richting van het bezoekersvak en op het speelveld. Het duel werd daardoor even stilgelegd.

Met de straf volgt de tuchtcommissie het schikkingsvoorstel van de aanklager. Dat voorstel was door Willem II aanvankelijk niet geaccepteerd, maar nu de tuchtcommissie tot dezelfde strafmaat is gekomen, heeft de Tilburgse club de straf toch geaccepteerd en besloten niet in beroep te gaan.

Willem II kreeg ook een voorwaardelijke straf van het spelen van een wedstrijd zonder publiek. De proeftijd hiervoor is een jaar.

“Ondanks dat we de ongeregeldheden veroordelen, accepteerden we het voorstel in eerste instantie niet, omdat we vinden dat de daders gestraft moeten worden en niet de onschuldige en goedwillende supporters,” lichtte algemeen directeur Berry van Gool van Willem II toe op de clubsite. “Het is erg teleurstellend dat de tuchtcommissie hier geen rekening mee heeft gehouden. We zullen de geleden schade gaan verhalen op de daders die inmiddels een stadionverbod hebben gekregen.”

Komende zondag treffen Willem II en NAC elkaar opnieuw, dan in Breda. Daarna volgt voor Willem II in het reguliere seizoen nog de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (18 april), de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (29 april) en op 6 mei komt Vitesse naar Tilburg.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com