KNVB plaatst kanttekeningen

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De KNVB steunt het UEFA-plan voor de introductie van de Nations League, maar heeft wel een aantal voorwaarden gesteld aan de komst van de nieuwe competitie voor landenteams.

Directeur Bert van Oostveen tegenover de NOS: “Wij zijn tevreden met deze ontwikkeling. Daarom hebben we het plan gesteund. Maar we hebben wel enkele kanttekeningen geplaatst. We willen er zeker van zijn dat er niet méér wedstrijden komen voor Oranje. Dat zal nog uit het speelschema moeten blijken.”

“De spelers zitten aan hun ‘max’. Dan willen we de mogelijkheid houden om nog zélf vriendschappelijke wedstrijden te organiseren. En, niet onbelangrijk, we willen financiële compensatie.”

Van Oostveen geeft aan dat er met vriendschappelijke duels financieel erg aantrekkelijk zijn. “Met die wedstrijden verdienen we bijzonder veel geld. Zo veel dat we alle andere dingen daar mee kunnen betalen. Als dat komt te vervallen, lopen we dus veel geld mis. Daar moet dus wel iets voor terug komen. Daar moet de komende maand meer duidelijk over worden als de plannen worden uitgewerkt.”

Nog onduidelijkheid

Volgens Van Oostveen zal ook over de grootte van de groepen nog duidelijkheid moeten komen. “Er wordt op dit moment uitgegaan van groepjes van drie landen. Maar dat kunnen er ook vier worden. De winnaars van de vier A-divisies spelen om de hoofdprijs. De onderste ploegen spelen met de winnaars uit lagere divisies een promotie-degradatie-competitie.”

Als het aan Van Oostveen ligt, zal de Nations League in de toekomst het kwalificatie-toernooi gaan vervangen. “Wij zien dat graag gebeuren. Alleen liggen de kleine voetballanden dwars. Neem een land als Luxemburg. In een nieuw systeem spelen ze alleen tegen kleine landen. Nu krijgen ze nog landen als Duitsland en Frankrijk op bezoek. Dat houden ze liever zo.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com