KNVB draagt Gudde voor als directeur betaald voetbal

KNVB draagt Gudde voor als directeur betaald voetbal
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De selectiecommissie van de KNVB heeft Eric Gudde voorgedragen als directeur betaald voetbal. De bestuurder, die binnenkort afzwaait als algemeen directeur van Feyenoord, zal naar verwachting medio september door de nieuwe raad van commissarissen worden benoemd.

Met de benoeming van een nieuwe raad van commissarissen gevolgd door de aanstelling van Gudde hoopt de KNVB na ruim een jaar een einde te maken aan het bestuursvacuüm in Zeist.

Gudde was bijna tien jaar algemeen directeur van Feyenoord, een periode waarin hij de Rotterdamse club van een bijna-faillissement tot de landstitel van afgelopen seizoen leidde. Bovendien speelde hij een hoofdrol in de ontwikkeling van een nieuw Feyenoord-stadion.

Een van de eerste opdrachten van Gudde bij de KNVB is om te bepalen of de vacature van technisch directeur zal blijven bestaan. Die post werd tot voor kort bekleed door Hans van Breukelen. Onder druk van hevige kritiek stapte Van Breukelen in juni op bij de KNVB.

De directie van de KNVB is na het vertrek van directeur betaald voetbal Bert van Oostveen (september 2016) en Hans van Breukelen al geruime tijd stuurloos.

Ruim een jaar geleden, op 30 juli 2016, werd Gijs de Jong voorgedragen als algemeen directeur. Die aanstelling werd door de eredivisieclubs geblokkeerd.

Omdat hij zonder overleg naar voren werd geschoven, zegden de clubs bovendien het vertrouwen op in de rvc.

Smit, Berger en Havenga in rvc

Eerder vandaag werd bekend dat voormalig Heracles-voorzitter Jan Smit de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen wordt.

De andere kandidaten voor de rvc betaald voetbal zijn oud-trainer Han Berger en oud-hockeyster en tv-presentatrice Elsemieke Havenga-Hillen.

De zittende commissarissen Niek Jan van Kesteren, oud-directeur van werkgeversorganisatie VNONCW, en Erik Mulder, onder meer werkzaam bij FC Groningen en de Eredivisie CV, zijn opnieuw voorgedragen.

Selectiecommissie

De selectiecommissie bestond uit voormalig Ajax-directeur John Jaakke, PSV-directeur Toon Gerbrands en adviseur Jan Rapmund.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com