Knegt en Schulting beginnen goed aan EK shorttrack

Knegt en Schulting beginnen goed aan EK shorttrack
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Nederlandse shorttrackploeg is prima begonnen aan de EK in Dresden. Favorieten Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting kwamen de kwalificatie-heats van de 500, 1.000 en 1.500 meter zonder problemen door en ook de andere Nederlanders presteerden naar behoren.

Knegt, die vorige week bij de NK shorttrack nog uitviel met liesklachten, was oppermachtig in de heats en plaatste zich simpel voor de halve finales van de 1.500 meter en de kwartfinales van de 500 meter en 1.000 meter.

Ook Itzhak de Laat plaatste zich op drie afstanden voor de volgende ronde. Nederlands kampioen Daan Breeuwsma was wel succesvol op de 500 en 1.000 meter, maar kwam ten val op de 1.500 meter.

Schulting snel

Bij de vrouwen was Suzanne Schulting in al haar heats de snelste. Lara van Ruijven won haar heats van de 500 en 1.500 meter en werd tweede op de 1.000 meter.

Yara van Kerkhof plaatste zich voor de kwartfinales van de 500 meter en de halve finales van de 1.500 meter, maar werd op de 1.000 meter uitgeschakeld door een straf.

De EK gelden voor de Nederlandse ploeg als generale repetitie voor de Winterspelen in Pyeongchang. Daarom verschijnt het keurkorps van bondscoach Jeroen Otter met alle grote namen aan de start in Dresden.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com