KLM sluit contract met Bank of China

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De KLM heeft een contract getekend met een grote Chinese bank, de Bank of China. President-directeur Camiel Eurlings van KLM spreekt van een doorbraak. “Dit is een van de vele momenten waarop je ziet dat het loont om een goed partnerschap met China te hebben.”

De overeenkomst maakt het voor de KLM goedkoper om geld te lenen, om vliegtuigen te kopen en om zakelijke operaties te financieren.

China heeft heel veel geld en is aan het kijken waar het gaat investeren. “Dan liever in Nederland dan elders”, zegt Eurlings. De Chinezen kiezen volgens hem niet voor niks voor Nederland. “We hebben heel veel verbindingen met China. Je bent vanuit elke uithoek van China gemakkelijk in Nederland.” Dat maakt het aantrekkelijk voor Chinese bedrijven om naar Nederland te komen.

Nederland eerst

Eurlings zegt dat het goed is dat Nederland jarenlang heeft geïnvesteerd in goede banden met China, zowel het bedrijfsleven als de overheid. “Het is fantastisch als de president van China zegt: ik kies Nederland uit als eerste land dat ik in Europa bezoek.”

De bank maakt onderdeel uit van een grote handelsdelegatie die meereist met de Chinese president Xi Jinping. Die is voorafgaand aan de nucleaire top NSS op staatsbezoek in Nederland. Gisteren werd al een grote overeenkomst bereikt in de zuivelsector.

Mensenrechten

Volgens de KLM-topman is het prima dat premier Rutte in gesprekken met de Chinezen de mensenrechten aan de orde stelt. Hij zegt dat ze toch wel alles weten wat wij daarover schrijven. “Wat hier in de krant staat komt terug bij de Chinese overheid en ook daarom is het goed dat we dit soort discussies in alle openheid voeren.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com