Kiezers lijken Hollande te straffen

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

In Frankrijk lijken de kiezers de Parti Socialiste van president Hollande te straffen voor het, volgens hen, gebrek aan daadkracht bij de bestrijding van de economische crisis.

Volgens de eerste exit polls van de eerste ronde van de gemeenteraadsverkiezingen staat de PS in een aantal steden op verlies. Het Front National van Marine le Pen lijkt voor het eerst in een aantal gemeenten zetels te krijgen. Nog nooit heeft haar partij met zo veel kandidaten meegedaan aan de verkiezingen.

Het Front National hoopt vooral in gemeenten langs de Middellandse Zee en in het noorden, waar vroeger veel industrie en mijnbouw was, succes te behalen.

Graadmeter

Algemeen worden de verkiezingen gezien als een graadmeter voor president Hollande die twee jaar geleden werd gekozen. Voor het eerst sinds zijn verkiezing kunnen de kiezers zich uitspreken over zijn beleid tot nu toe. Veel Fransen zijn kritisch omdat ze vinden dat hij veel te weinig heeft gedaan om de werkloosheid aan te pakken.

Volgens prognoses kan de opkomst lager dan ooit worden. Rond 17.00 uur had 54,72 procent van de kiezers zijn stem uitgebracht. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2008 was dat 56,25 procent en dat was toen een dieptepunt.

Tweede ronde

Volgende week zondag volgt een tweede stemronde. Dat gebeurt in de gemeenten waar geen enkele partij 50 procent van de stemmen heeft gehaald. Dan doen alleen de partijen mee die vandaag minimaal 10 procent van de stemmen hebben gekregen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com