Keeper kopt ‘behekst’ Benevento in blessuretijd naar eerste punt

Keeper kopt ‘behekst’ Benevento in blessuretijd naar eerste punt
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Benevento, het lelijke eendje van de Serie A en het Europese voetbal, heeft zijn eerste punt van het seizoen veroverd. Op zich is dat al bijzonder, maar het verhaal is extra bijzonder omdat uitgerekend de doelman – Alberto Brignoli – in blessuretijd tegen AC Milan de 2-2 binnenkopte.

AC Milan leek bij het debuut van trainer Gennaro Gattuso af te stevenen op een zwaarbevochten zege. In de extra tijd besloot Benevento-keeper Brognoli echter mee naar voren te gaan. Hij kopte een vrije trap vanaf de linkerflank vakkundig in de verre hoek.

De bezoekers speelden op dat moment nog maar met tien man na een rode kaart voor Alessio Romagnoli.

Benevento-keeper Brignoli was na afloop maar wat blij met zijn doelpunt en het eerste punt voor zijn ploeg. “We hebben al zo veel op het laatste moment verloren, dat we dit echt verdienden.”

Massimo Taibi was in 2001 in dienst van Reggina de laatste doelman die in de Serie A wist te scoren.

Hekserij

Benevento heeft een record in handen en is de club met de slechtste start ooit in de grote vijf competities. De club waar Samuel Armenteros onder contract staat verloor de eerste veertien duels in de Serie A. Sinds 1930-1931 stond het record op naam van Manchester United, dat destijds twaalf keer op rij verloor in de First Division.

Voorzitter Vigorito van Benevento schreef het drama toe aan hekserij. “De schuld ligt bij de kwaadaardige invloeden van zij die altijd verbonden zijn geweest aan deze stad: heksen”, zei hij tegen Gazzetta dello Sport.

Daarmee verwees Vigorito naar de gedachte dat hekserij vroeger veel voorkwam in Benevento. De bijnaam van de club is dan ook: de Heksen. Het logo van Benevento? Juist, een heks op een bezemsteel.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com