Kamer: geen grens grootte klassen

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over zogenoemde plofklassen, waarin soms 36 leerlingen zitten. Maar de partijen willen niet wettelijk vastleggen dat klassen niet meer dan 24 leerlingen mogen tellen. Dat bleek bij de behandeling van het burgerinitiatief ‘Stop de overvolle klassen’.

PvdA-Kamerlid Ypma zei dat ze klassen met meer dan 30 leerlingen “moeilijk uit te leggen” vindt. Maar als scholen een goede reden hebben om toch voor grote klassen te kiezen moet dat wat haar betreft kunnen.

Ook haar collega Straus van de VVD vindt dat het niet om de klasgrootte op zich gaat. Er zijn meer factoren die de kwaliteit van het onderwijs beïnvloeden, en volgens haar is het beter om te investeren in de kwaliteit van leraren.

SGP-Kamerlid Bisschop wees erop dat er klassen met heel veel leerlingen zijn die allemaal aan de lippen van een docent hangen, maar dat er ook klassen zijn met tien leerlingen die allemaal aan zijn stoelpoten zagen.

Gemiddelde klassen

Staatssecretaris Dekker maakte eind vorig jaar bekend dat de gemiddelde klasgrootte iets is toegenomen, maar dat er nog geen maatregelen nodig waren. Zes procent van de basisscholen zou klassen met meer dan 30 leerlingen tellen.

Initiatiefnemer Althuizen van ‘Stop de overvolle klassen’ zei vanmorgen in de Kamer op dat gemiddelden niet zoveel zeggen. “Gemiddeld is er geen honger in de wereld en gemiddeld staat er 23 meter file in Nederland.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com