Kabinet neemt afstand van Wilders

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Vice-premier Asscher vindt de uitspraken van PVV-leider Wilders over Marokkanen “een triest hoofdstuk in de politieke geschiedenis”. Na de ministerraad noemde hij het de ondubbelzinnige boodschap van het voltallige kabinet dat politici als taak hebben problemen op te lossen en niet om de samenleving te vergiftigen door op dit soort manieren mensen tegen elkaar op te zetten.

Hij zei dat hij woensdag met walging naar de beelden van de PVV-bijeenkomst in Den Haag heeft gekeken.

“Met het uitlokken van zijn aanhang om ‘minder, minder’ te scanderen wordt willens en wetens een groep Nederlanders weggezet en tegen elkaar opgezet,” voegde Asscher eraan toe.

Rechtsstaat

De vice-premier benadrukte dat mensen die bang van de uitspraken zijn geworden, beschermd worden door de rechtsstaat. Hij zei dat mensen door de overheid nooit als lid van een groep worden behandeld. “Dit soort taferelen mag niet leiden tot gewenning.”

Asscher begrijpt dat er met verbijstering naar de gebeurtenissen is gekeken, ook in het buitenland, en hij begrijpt ook dat mensen zich gekwetst voelen en aangifte hebben gedaan. Asscher benadrukte dat het verder een juridische kwestie is, waar het kabinet geen rol in heeft.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com