Jørgensen: natuurlijk mis ik Kuijt

Jørgensen: natuurlijk mis ik Kuijt
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

“Ik ben honderd procent fit en klaar voor drie duels in de week”, stelt Nicolai Jørgensen in aanloop naar de wedstrijd van Feyenoord tegen Roda JC. En daar is elke Feyenoorder maar wat blij mee.

Jørgensen is een van de belangrijkste spelers van de Rotterdammers. In zijn eerste jaar werd hij topscorer en landskampioen, zijn tweede jaar begon met een blessure. Direct werd het belang van de Deense spits duidelijk: in de eerste twee competitieduels waarin hij ontbrak, verloor Feyenoord.

Zijn vervanger Michiel Kramer bleek niet te kunnen voldoen aan de eisen die trainer Giovanni van Bronckhorst stelt aan de spits van Feyenoord. Van buitenspeler Jean-Paul Boëtius mocht dat niet eens worden verwacht.

‘Ik voelde me verschrikkelijk’

Een invalbeurt tegen PEC Zwolle (0-0) leverde nog geen doelpunt op van Jørgensen en ook tegen Ajax (1-4 verlies) was hij niet trefzeker. Kansen kreeg hij wel, zoals uit een strafschop tegen de Amsterdammers.

“Ik heb er in mijn carrière twaalf genomen en maar eentje gemist. Ik voelde me verschrikkelijk in de dagen erna, ik was mezelf niet”, blikt Jørgensen terug op de Klassieker.

Met een teleurstellende vijfde plaats wil het dit seizoen ook maar niet vlotten in Rotterdam-Zuid. De 26-jarige goaltjesdief heeft er wel een verklaring voor: “We hebben veel pech. Zo slecht spelen we niet.”

Van Bronckhorst heeft al het hele seizoen te maken met een overvolle ziekenboeg. Niet alleen op fysiek vlak, ook op mentaal vlak lijken de Rotterdammers niet helemaal fris. Kenners stellen dat de instelling van Dirk Kuijt wordt gemist.

Het gemis van Dirk Kuijt

“Natuurlijk mis ik hem”, zegt Jørgensen. “Hij is een goede vent, maar zou hij dit seizoen nog zo goed kunnen presteren als vorig jaar? Dat weet ik niet. Die vraag kan ik ook niet beantwoorden. Het is een feit dat hij er niet meer bij is.”

“Ik denk ook niet dat we iets missen in het huidige team. We kunnen heel goed zijn, dat moeten we nu laten zien.”

Niet alleen het pakken van punten blijkt lastig voor Feyenoord, ook het scoren gaat dit jaar een stuk minder. De gemiste strafschop van Jørgensen tegen Ajax, was de derde misser op rij voor Feyenoord vanaf elf meter.

“Waar dat aan ligt? Ik heb geen idee. Misschien moeten we voortaan eerst onze ogen dichtdoen en daarna schieten”, grapt de aanvaller.

En als er tegen Roda een strafschop genomen moet worden? Jørgensen: “Ik ben nog steeds de nummer één. Zo niet, dan moet ik even gaan babbelen met de trainer, haha.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com