Jonge vosjes Oostvaardersplassen

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Eén van de vossen in de Oostvaardersplassen die via een webcam te volgen zijn, heeft jongen gekregen. Hoeveel het er zijn is nog niet duidelijk. Vanochtend rond 05.00 uur werd de eerste geboren.

De geboorte van de vosjes was live te volgen via de website www.volgdevos.nl. De moeder lag in het zicht van één van de camera’s, met haar rug naar de lens. Af en toe was een klein vosje te zien.

Geen naam

Boswachter Bertwin Bergman van Staatsbosbeheer is opgetogen: “De moedervos was behoorlijk rond, dus ik ben benieuwd hoeveel jongen er geboren zijn. We wachten het af, en genieten ondertussen van het jonge geluk in de burcht”.

Staatsbosbeheer geeft dieren die in het wild leven geen naam. “Het zijn immers geen huisdieren, maar dieren die leven in de vrije natuur.”

Drie webcams

Er staan sinds een week drie webcams bij de vossenburcht in de Oostvaardersplassen, het natuurgebied tussen Almere en Lelystad. Er leven zo’n vijftig vossen.

Op volgdevos.nl is live te zien wat er in en bij de vossenburcht gebeurt. Vorig jaar werd de site bijna 2,5 miljoen keer bezocht.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com