Jong Oranje spoelt pizzarel weg met imponerende 8-0 zege

Jong Oranje spoelt pizzarel weg met imponerende 8-0 zege
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Jong Oranje heeft in de kwalificatie voor het EK van 2019 zijn tweede zege geboekt. In Doetinchem werd het nietige Andorra met 8-0 van de mat gespeeld.

Andorra was de EK-kwalificatie begonnen met een 0-0 gelijkspel bij Letland en verloor vorige maand maar met 1-0 van koploper Engeland. Tegen Oranje wist de ploeg twintig minuten stand te houden.

Na de 1-0 van Guus Til, die daarmee zijn eerste doelpunt voor Jong Oranje maakte, snelde Nederland binnen tien minuten naar 3-0 via Sam Lammers (ook zijn eerste) en Oussama Idrissi.

Strafschoppen

Na de pauze stond Frenkie de Jong aan de basis van de 4-0 en 5-0 van Idrissi en benutten Bart Ramselaar en De Jong (ook zijn eerste goal) een strafschop en maakte Justin Kluivert er nog 8-0 van.

Jong Oranje stijgt in groep 4 van de EK-kwalificatie naar de tweede plaats, maar moet nog alle zeilen bijzetten om die plaats vast te houden. De negen groepswinnaars van de EK-kwalificatie plaatsen zich voor de eindronde, de vier beste nummers 2 gaan naar de play-offs.

Krantenartikel

Na afloop van de wedstrijd ging het bij Jong Oranje vooral over een artikel van donderdag in De Telegraaf, waarin werd gesuggereerd dat er geen topsportcultuur rond de selectie zou hangen.

Guus Til bestrijdt dit: “Wij hebben een topgroep. Iemand moet iets te schrijven hebben. En bovendien, als een speler in z’n vrije tijd naar de Mac gaat, dan heeft dit toch niets met Jong Oranje te maken? Dat vind ik raar.”

Bondscoach Art Langeler kreeg in de krant onder meer het verwijt dat zijn spelers aan de pizza’s zaten. Volgens de coach zit de vork anders in de steel. “We hebben na de vorige wedstrijd herstelpizza’s laten maken door een diëtiste, omdat die jongens na een wedstrijd zo snel mogelijk moeten eten.”

“Die pizza’s werden toen het stadion binnengedragen en dan zit er zo’n mannetje te kijken en maakt er een stuk van. Dat vind ik kansloos.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com