Jong Ajax-NEC moet over door fout KNVB

Jong Ajax-NEC moet over door fout KNVB
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Het Jupiler League-duel tussen Jong Ajax en NEC van afgelopen vrijdag moet worden overgespeeld, zo heeft het bestuur betaald voetbal van de KNVB zondag besloten. Jong Ajax won het duel met 2-0, maar had met Teun Bijleveld een niet-speelgerechtigde speler opgesteld.

Bijleveld had in de voorgaande wedstrijd tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart ontvangen, wat normaal gesproken een schorsing had moeten betekenen voor de wedstrijd tegen NEC. Door een administratieve fout van de KNVB was dit echter niet bekend bij de bond en bij Ajax. Beide partijen dachten dat Bijleveld op vier kaarten stond.

‘KNVB betreurt situatie’

“De KNVB betreurt de situatie, maar vindt dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie”, stelt de KNVB in een verklaring. “Gezien de omstandigheden zal de aanklager betaald voetbal geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax.”

Bijleveld zit zijn schorsing nu uit in het over te spelen duel van Jong Ajax met NEC, waarvoor nog een nieuwe datum moet worden ingepland. Maandag kan hij gewoon spelen tegen FC Den Bosch. Voor Fortuna Sittard kan het overspelen slecht uitpakken. NEC, de grote concurrent in de strijd om promotie, krijgt hiermee een herkansing op drie punten.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com