Japanner vrij na 48 jaar in dodencel

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Een terdoodveroordeelde Japanner die 48 jaar vastzat, komt weer op vrije voeten omdat de rechtbank nu twijfelt over zijn schuld. Iwao Hakamada is volgens het Guinness Book of World Records de langstzittende terdoodveroordeelde wereldwijd.

Hakamada werd in 1968 veroordeeld voor de moord op zijn baas en diens gezin, twee jaar eerder. De baas, zijn vrouw en hun twee kinderen werden doodgestoken in hun huis, waar Hakamada als bediende woonde.

Na een verhoorperiode van twintig dagen bekende Hakamada de moord. In de rechtszaal trok hij die bekentenis weer in en zei dat hij door de politie was mishandeld.

Nieuw bewijs

Nu is er nieuw dna-bewijs waaruit blijkt dat bloedsporen van de dader die op de kleren van de slachtoffers werden gevonden, niet van Hakamada waren. Volgens de rechter is het zelfs mogelijk dat de politie heeft geknoeid met bewijzen. Eén van de drie rechters destijds zegt nu zelfs overtuigd te zijn van Hakamada’s onschuld.

De nieuwe rechter achtte de kans op vrijspraak zo groot dat Hakamada (78) in afwachting van een nieuw proces is vrijgelaten.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com