Interpol boos op Maleisië

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Interpol verwerpt de kritiek van de Maleisische autoriteiten op de computersystemen van de internationale politieorganisatie. Afgelopen woensdag zei de minister van Binnenlandse Zaken in het parlement dat er problemen waren met de databases van Interpol. Daarin wordt bijgehouden welke paspoorten gestolen zijn.

De database van Interpol zou zo veel gegevens bevatten dat het Maleisische systeem het niet kon verwerken. Bovendien zou het opzoeken van de data over gestolen paspoorten tot vertraging leiden bij de controles aan de balies.

Geen klachten

Interpol noemt de kritiek onzin. Volgens een woordvoerder kost het maar 0,2 seconde om te controleren of iemands paspoort als gestolen geregistreerd staat. “Geen enkel ander land heeft ooit geklaagd.”

Sommige landen gebruiken de database vele miljoenen keren per jaar. Volgens Interpol had Maleisië dat voordat vlucht MH370 van Malaysia Airlines op 8 maart verdween in heel 2014 nog niet één keer gedaan.

Aan boord van het vliegtuig waren twee passagiers met een gestolen paspoort, al zijn er geen aanwijzingen dat er een verband is met het verdwijnen van de Boeing 777.

Zoektocht

In het gebied in de Indische Oceaan waar naar de MH370 wordt gezocht, zijn de afgelopen dag vanuit de lucht diverse objecten gezien. Of het daadwerkelijk om brokstukken van het vliegtuig gaat, is niet te zeggen. Schepen moeten ze oppikken, zodat ze nader kunnen worden onderzocht. De elf voorwerpen die zijn gezien, zijn geen van alle groter dan een meter.

Er wordt nu gezocht in een gebied zo’n 1600 kilometer ten westen van Perth. De zoekgebied is ruim duizend kilometer verlegd omdat het vliegtuig waarschijnlijk minder ver is gevlogen dan eerder werd gedacht.

De MH370 was van Kuala Lumpur op weg naar Peking. Waarom de communicatie-apparatuur is uitgevallen en het toestel is gekeerd om een heel andere kant op te vliegen is nog steeds volkomen onduidelijk.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com