Immers in Oranje? Kom nou zeg

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Lex Immers in Oranje? Als het aan NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen ligt, is dat helemaal geen slecht idee. “Ik vind in ieder geval dat je de discussie moet openen”, aldus Vermeulen zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal.

Bijna alle Nederlandse spelers van Feyenoord zijn ooit opgeroepen, redeneerde Vermeulen. En aangezien Immers al het hele seizoen erg goed speelt, ligt het voor de hand hem een kans in Oranje te gunnen. Vooral vandaag in de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles was Vermeulen onder de indruk van middenvelder.

“Speelt imago een rol?”

Vermeulen trachtte tevens een antwoord te vinden op de vraag waarom Immers door velen niet als een serieuze Oranje-kandidaat wordt gezien. “Of speelt imago een rol in het topvoetbal? En speelt zijn imago hem parten?”

De andere tafelgasten ontkenden dat Immers’ imago hem parten zou spelen. Integendeel zelfs, Ronald de Boer, Co Adriaanse en Jan Mulder lieten blijken veel sympathie te hebben voor de speler van Feyenoord. Maar Immers’ ontbeert volgens hen de extra kwaliteiten die nodig zijn om tot de nationale selectie te behoren.

“Als je als bondscoach kiest voor een creatieve nummer tien, dan kies je niet voor Immers”, zei Co Adriaanse. “Maar kies je voor een allround speler met loopvermogen, die sterk is in de lucht en meeverdedigt. Een speler die nooit geblesseerd is, nooit een domme rode kaart pakt, tja, dan komt Immers in beeld. Maar toch zou ik hem niet meenemen.”

“Duizend keer Van der Vaart”

Ronald de Boer ging zelfs nog een stap verder door Immers een beperkte speler te noemen. “In de rol die hij bij Feyenoord bekleedt, is hij perfect. Hij werkt hard, is een geweldige gozer, maar op hoog internationaal niveau is dat niet genoeg. Ik kijk graag naar hem hoor, het is een goede prof, maar het is niet genoeg voor Oranje.”

Zelfs Jan Mulder was het niet met Vermeulen eens. “Als je moet kiezen tussen Van der Vaart of Immers, dan kies ik duizend keer voor Van der Vaart.”

De kunst van verdedigen

Ook de kwaliteit van de Nederlandse verdedigers kwam uitgebreid aan bod tijdens de uitzending. Jack van Gelder had de voorbije dagen talloze wedstrijden in binnen- en buitenland gezien en was tot de conclusie gekomen dat “we gewoon niet kunnen verdedigen”. Hoe moet dat straks tijdens het WK in Brazilië, vroeg Van Gelder de analytici.

Adriaanse: “Ik denk dat er in Nederland te veel getraind wordt op balbezit en opbouwen en te weinig op echt verdedigen. Daarom hebben onze verdedigers te veel handen nodig en trappen ze onnodig op hielen.”

Er waren dit eredivisieweekend voorbeelden te over, aldus Adriaanse. Jeffrey Bruma en Karim Rekik van PSV die de Groningse Richairo Zivkovic niet wisten te controleren. Of Ajacied Joël Veltman die keer op keer de fout in gaat. Volgens Ronald de Boer moeten we deze jongens overigens niet helemaal afschrijven, want over een paar jaar zijn ze vast beter. “Maar voor het WK hebben we inderdaad een probleem in het centrum.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com