Hulp bij strijd criminaliteit Curaçao

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Nederland is bereid om mankracht en analisten te leveren voor de bestrijding van criminaliteit op Curaçao. Dat heeft de Curaçaose minister van Justitie Nelson Navarro tegen Caribisch Netwerk van de NTR gezegd. Navarro zei hierover met zijn Nederlandse collega Ivo Opstelten te hebben gesproken. “Ik heb alle steun van de collega’s in het koninkrijk,” verklaarde Navarro.

Volgens de Curaçaose minister zullen de twee de afspraken eind maart in Nederland concretiseren. Navarro kon nog niet zeggen om hoeveel mensen het gaat.

Criminaliteit

Curaçao wordt geplaagd door een groot aantal roofovervallen en moorden. Deze week werden nog een bekende radio-dj en een stel van 17 en 23 jaar gedood. Naar aanleiding van die moorden wil Navarro een plan van aanpak om de hoeveelheid wapens die op het eiland in omloop zijn, te beperken.

De moorden waren waarschijnlijk afrekeningen in het criminele circuit. Het zou zijn gegaan om een drugsdeal.

De Nederlandse hulp moet er mede toe leiden dat de daders en opdrachtgevers van de moorden gepakt worden. Navarro zegt alles te willen doen om het veiligheidsgevoel op het eiland te laten terugkeren.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com