Hoofdpijndossiers voor schaatscoach Kuiper in Salt Lake City

Hoofdpijndossiers voor schaatscoach Kuiper in Salt Lake City
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Nederlandse achtervolgings- en massastartploegen moeten komend weekend bij de wereldbeker in Salt Lake City een goed resultaat neerzetten om in de race te blijven voor olympische kwalificatie. Maar makkelijk wordt dat niet.

Bondscoach Geert Kuiper mist namelijk een aantal vaderlandse toppers die bij deze onderdelen normaal gesproken voor een goed resultaat zorgen. Zo ontbreken Ireen Wüst en Antoinette de Jong bij de vrouwen en bij de mannen zijn Sven Kramer en Jan Blokhuijsen afwezig.

“Je wil de beste rijders opstellen, maar mijn taak is om plaatsing voor de Spelen af te dwingen met de mensen die er wel zijn”, probeert Kuiper zich niet al te druk te maken. Toch is de druk voelbaar.

B-garnituur

De mannenploeg start in Salt Lake City nu met een b-garnituur, bestaande uit Bob de Vries, Marcel Bosker en Simon Schouten. De vrouwen hebben met Lotte van Beek, Marrit Leenstra en Melissa Wijfje iets meer ervaring in huis.

Na de desastreus verlopen WB-race in november in Heerenveen, waar de Nederlandse mannen als tiende eindigden, kan Kuiper zich weinig misstappen meer veroorloven, ondanks dat de mannenploeg door hun messcherpe tijd in Calgary dicht bij kwalificatie voor de Spelen is.

Maar wat als het dit weekend weer misgaat? “Dan zou ik kunnen concluderen dat ik het niet goed heb gedaan”, erkent Kuiper. “Ik heb te maken met een moeilijk schaakbord, maar ik moet daar niet voor weglopen.”

Een ander hoofdpijndossier voor Kuiper is de massastart. De bondscoach nam de gok door de zieke en niet in vorm verkerende Jorrit Bergsma op te stellen, maar dat pakte niet goed uit.

En het is niet de eerste keer dat Kuiper in de fout gaat met zijn opstelling. “Sommige schaatsers waren niet in vorm of de koers viel tegen”, aldus Kuiper. “Het zijn onvoorspelbare races, maar achteraf zou je kunnen zeggen dat mijn tactiek niet goed was.”

Toch houdt Kuiper vertrouwen: “Vooralsnog gaat de olympische route zoals het moet en is het misschien ook wel goed dat we in het begin van het seizoen niet alle kaarten op tafel hebben gelegd.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com