Hoe Tsjerysjev een cultheld werd in Spanje (en de nachtmerrie van Real Madrid)

Hoe Tsjerysjev een cultheld werd in Spanje (en de nachtmerrie van Real Madrid)
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Denis Tsjerysjev presenteerde zich dit WK met twee piekfijne treffers in de openingswedstrijd tegen Saudi-Arabië. In Spanje is de Rus, die naar eigen zeggen beter Spaans spreekt dan Russisch, al veel langer geliefd. Al is het niet om zijn prestaties op het veld.

Om 16.00 uur vanmiddag neemt de aanvaller het met Rusland op tegen zijn tweede vaderland in de achtste finales op het WK.

Denis Tsjerysjev werd geboren in Nizjni Novgorod, maar verhuisde op zijn zesde naar Gijón waar zijn vader Dmitri als spits aan de weg timmerde. En dat deed hij niet onverdienstelijk.

In twee seizoenen op het hoogste niveau in Spanje kwam Tsjerysjev senior tot 14 doelpunten in 55 duels. Senior speelde door tot 2002, maar het lijf liet topvoetbal al niet meer toe.

Zoon Denis speelde toen al in de jeugdopleiding van Real Meadrid, hielp Real Madrid Castilla een paar jaar later naar de Segunda Divisíon en maakte op 27 november 2012 zijn debuut voor het grote Real onder José Mourinho.

Tot een doorbraak kwam het echter niet en Tsjerysjev werd uitgeleend aan Sevilla en Villarreal. In de zomer van 2015 keerde hij terug naar Santiago Bernabéu, waar Rafael Benítez net was aangesteld als opvolger van Carlo Ancelotti.

Ancelotti had het seizoen ervoor het record van Frank Rijkaards Barcelona gebroken met 22 zeges op rij, maar bleef aan het einde van het seizoen wel met lege handen. Benítez moest daar verandering in brengen. Een klein administratief foutje gooide echter roet in het eten.

Daarvoor gaan we terug naar 2 december 2015. Het grote Real Madrid speelt die avond in de vierde ronde van de Copa del Rey tegen Cádiz, destijds de nummer acht van de Segunda División. Voor Denis Tsjerysjev wordt het een gedenkwaardige avond.

Na drie minuten laat de Rus namelijk zijn eerste doelpunt voor De Koninklijke aantekenen. Maar wat gebeurt er? Het doelpunt wordt opmerkelijk genoeg hartstochtelijk begroet door de thuisfans.

Ook in het verdere verloop van de eerste helft betuigen de fans van Cádiz hun liefde voor Tsjerysjev. “Te quiero Cherychev” rolt keer op keer van de tribunes.

Wat de fans van Cádiz vanaf het beginsignaal namelijk begrijpen, is dat Tsjerysjev helemaal niet speelgerechtigd is. Iedereen weet dat de Rus nog een schorsing heeft meegenomen van zijn huurperiode bij Villarreal. Iedereen, behalve de leiding van Real.

De fans van de tweedeklasser herinneren het gehate Real maar wat graag aan de fout. “Cherychev no podía jugar! (Tsjerysjev mag niet spelen!)”, klinkt het minutenlang. Na zijn doelpunt weten de fans van de tweedeklasser het helemaal zeker. Cádiz bekert verder, want Real Madrid zal bestraft worden.

Het is vervolgens carnaval in de Andalusische havenstad. Niet is wat het lijkt. Isco voert de score nog wel op met twee doelpunten, maar die avond zijn er geen grenzen aan het leedvermaak.

En het mikpunt van spot: Rafaél Bénitez, de trainer van Real Madrid.

In eerste instantie lijkt Bénitez zelf niets door te hebben. Zijn ploeg gaat met een 1-0 voorsprong de kleedkamers in, reden voor wissels heeft hij niet.

Of het de komt door het vreugdevolle gezang van de tribunes of iets andersm, is niet duidelijk, maar kort na rust is er opeens onrust op de Madrileense bank. Er is telefonisch contact met de tribune, waar technisch directeur Emilio Butragueño zich beschaamd uit de voeten maakt.

Snel haalt trainer Bénitez zijn Russische aanvaller naar de kant, als een kind dat in het geniep iets heeft gedaan en denkt dat niemand hem zal zien. In werkelijkheid hebben 22.000 mensen in het stadion door wat er aan de hand is. En nog eens miljoenen meer op social media.

Onder hen Barcelona-verdediger Gerard Piqué, die een tweet de wereld in heeft gestuurd. “Mira el Twitter, Bénitez mira el Twitter!”, schrijft hij pesterig. Oftewel: “Bénitez kijk eens op Twitter!”

Het is het begin van het einde voor Benítez bij zijn jeugdliefde. Real Madrid wordt inderdaad uit de bekercompetitie gehaald en kort daarna kan Bénitez zijn biezen pakken. Hij wordt vervangen door Zinedine Zidane, die vervolgens drie jaar op rij de Champions League zou winnen.

Heel Spanje houdt van Tsjerysjev

In die successen speelde Denis Tsjerysjev echter amper een rol. De Rus kreeg drie korte invalbeurten in de groepsfase, waardoor hij nog een kleine bijdrage had aan de eindzege.

Tsjerysjev werd na de winterstop uitgeleend aan Valencia en haalde met die club zowaar wel de halve finales van het bekertoernooi. Tegenstander daarin was FC Barcelona. En in Camp Nou waren ze de Rus niet vergeten.

Terwijl zijn club met 7-0 van de mat werd geveegd, kreeg Tsjerysjev een staande ovatie toen hij werd ingebracht.

In de zomer van 2016 nam Villarreal de Rus voor 7 miljoen over van Real Madrid, maar echt imponeren deed Tsjerysjev niet.

Dat de aanvaller überhaupt op het WK in eigen land actief is, mag een wonder heten. Hij was al een van de verrassingen in de definitieve selectie van bondscoach Stanislas Tsjertsjesov. Niemand hield rekening met veel speelminuten voor Tsjerysjev, totdat sterspeler Alan Dzjagojev in het openingsduel met Saudi-Arabië na 24 minuten naar de kant moest.

Twintig minuten later maakte Tsjerysjev op schitterende wijze zijn eerste interlandgoal. Even later had hij er al twee achter zijn naam en ook in het tweede duel met Egypte kwam hij tot scoren.

En nu mag Tsjerysjev dus tegen zijn tweede vaderland bewijzen dat hij veel meer is dan het lachertje is van Cádiz. Kijken wie er het laatste lacht.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com