Hirscher is ook in Adelboden niet te stoppen en passeert Tomba

Hirscher is ook in Adelboden niet te stoppen en passeert Tomba
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Marcel Hirscher en Mikaela Shiffrin hebben een paar weken voor de Winterspelen opnieuw laten zien in bloedvorm te verkeren. Hirscher won de wereldbekerwedstrijd reuzenslalom in Adelboden, terwijl Shiffrin ongenaakbaar was in Kranjska Gora.

Het was zwaar en het was heftig, maar het was vooral een prachtige reuzenslalom vandaag in het Zwitserse Adelboden. De piste is zeer uitdagend en steil. Halverwege de run staan de bovenbenen al in brand bij de skiërs en dan moet het zwaarste deel nog komen.

“Het is misschien wel de moeilijkste reuzenslalom die ik ooit in m’n carrière heb geskied”, vertelde Hirscher na z’n winst op de Chuenisbärgli.

Hirscher was voor de derde keer in zijn loopbaan de beste op de reuzenslalom in het Berner Oberland, maar het ging zeker niet vanzelf. De Fransman Alexis Pinturault klokte de snelste tijd tijdens de tweede run en schoof van de achtste plaats na de eerste run op naar de derde.

Tomba voorbij

Henrik Kristoffersen, al zes keer tweede dit seizoen achter Hirscher, moest ook dit keer genoegen nemen met de tweede plaats achter de Oostenrijkse veelwinnaar. Even zag het ernaar uit dat de Noor Kristoffersen ging winnen na een grote fout van Hirscher op het steilste gedeelte, maar hij hield genoeg snelheid over voor een nieuwe overwinning in de wereldbeker.

Met de winst in Zwitserland komt Hirscher op 51 zeges in de wereldbeker. En daarmee passeert hij Alberto Tomba (50 zeges) en hoeft hij alleen Hermann Maier (54) en Ingemar Stenmark (86) nog voor zich te dulden.

Ook Mikaela Shiffrin wint opnieuw

Mikaela Shiffrin maakte in het Sloveense Kranjska Gora haar favorietenrol op de reuzenslalom waar. De Amerikaanse was 0,31 sneller dan Tessa Worley en boekte zo haar achtste wereldbekerzege van het seizoen en haar 39ste in totaal.

Shiffrin ging na de eerste run al aan de leiding. Alleen de Française Worley bleef binnen een seconde van de Amerikaanse. Nummer drie Stephanie Brunner volgde al op 1,30.

In de tweede run zette Estelle Alphand veruit de snelste tijd neer. De Zweedse ging als tweede van start, waarna de omstandigheden door de regen steeds slechter werden.

Shiffrin hoefde niet al te veel risico te nemen en stelde overtuigend de derde zege van 2018 veilig.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com