Hiddink tekent, Blind volgt hem op

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Guus Hiddink volgt Louis van Gaal na het WK op als bondscoach van het Nederlands elftal. De 67-jarige trainer heeft een contract getekend dat hem van 1 augustus tot en met het EK in 2016 in Frankrijk aan Oranje verbindt.

De technische staf bestaat verder uit de assistent-trainers Danny Blind en Ruud van Nistelrooij. Ook zij tekenden tot en met het EK van 2016. Na dat toernooi volgt Blind, zoals al werd verwacht, Hiddink weer op als bondscoach. Hij verlengde zijn contract met de KNVB daartoe tot en met het WK van 2018 in Rusland.

Het was al enige tijd duidelijk dat Hiddink de nieuwe bondscoach zou worden. De voetbalbond wilde de aanstelling echter pas officieel naar buiten brengen als de volledige staf zou zijn geformeerd. Hiddink was eerder tussen 1995 en 1998 al bondscoach van Oranje.

“Prachtig gegeven”

“Ik vind het een eer om als bondcoach terug te keren bij het Nederlands elftal”, stelt Hiddink. “Met Danny Blind en Ruud van Nistelrooij hebben we bovendien een stevig team met veel voetbalkennis en ervaring. Daarbij is het voor mij persoonlijk een prachtig gegeven dat ik mijn eigen opvolging kan klaarstomen.”

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen is tevreden met de nieuwe bondscoach: “Met Hiddink halen we een trainer van Nederlandse bodem in huis met een schat aan internationale ervaring en successen. Zowel bij de clubs als bij de bonden waar hij werkte, heeft hij zijn bekwaamheid als trainer bewezen.”

“Kans om verder te groeien”

Volgens Van Oostveen heeft Blind, bondscoach vanaf 2016, de afgelopen periode al zijn meerwaarde bij de KNVB bewezen. “De komende twee jaar krijgt hij de kans onder leiding van Hiddink verder te groeien. Doordat hij na het EK 2016 het stokje van Hiddink overneemt, behouden we op de lange termijn waardevolle kennis en expertise en wordt de ingezette lijn gewaarborgd.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com