Hiddink breekt lans voor Rutten als technisch directeur

Hiddink breekt lans voor Rutten als technisch directeur
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Nee, Guus Hiddink heeft nog geen aanbiedingen op zak om weer ergens aan de slag te gaan. En voor het wereldkampioenschap volgend jaar in Rusland heeft hij zich al vastgelegd. Als co-commentator bij de televisie.

Toch volgt de voormalig bondscoach het internationale voetbal nog steeds op de voet. Zo zag hij Oranje afgelopen donderdag winnen in Schotland. “Een resultaat…”, zegt Hiddink met gevoel voor understatement. “Maar we willen meer dan alleen ‘een resultaat’ in Nederland. En daar zullen we nu aan moeten werken.”

Hiddink ziet niet snel een verbetering optreden bij Oranje. “Het is altijd een golfbeweging. Maar ik zie nog geen opwaartse golf. Hopelijk gaan een paar spelers opstaan.”

“Spelers die het de afgelopen jaren moeilijk hebben gehad in hun eerste periode in het buitenland. Memphis Depay. Maar ook Virgil van Dijk bijvoorbeeld. Ik hoop dat ze nu zullen denken: we moeten aan andere dingen werken. Jetro Willems is daar ook een voorbeeld van.”

Fred Rutten

Hiddink heeft duidelijke ideeën voor de invulling van het technische plaatje in Zeist. Over de technisch directeur bijvoorbeeld. “Fred Rutten is een goede kandidaat. Hij heeft op het veld gestaan. Nederlandse clubs gehad en in het buitenland gewerkt en weet wat daar geëist wordt. Dat moet je dan omzetten naar Nederland.”

Een buitenlandse bondscoach ziet Hiddink niet zitten. “Nee hoor. Oranje heeft behoefte aan een bondscoach voor een langere periode. Dan moet je denken aan twee of drie toernooien. Dan kun je samen met de nieuwe technisch directeur invloed uitoefenen. Ook bij de generatie tussen 15 en 22 jaar. Phillip Cocu en Ronald Koeman zijn gelouterd als speler en prima kandidaten.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com