Het WK gaat verder zonder Messi en Ronaldo

Het WK gaat verder zonder Messi en Ronaldo
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Wordt het WK van 2018 het toernooi van Lionel Messi of van Cristiano Ronaldo? Dat was de grote vraag. Maar zaterdag 30 juni werd de dag waarop de twee beste voetballers ter wereld alweer afscheid konden nemen van het WK.

Lionel Messi ging in de achtste finales met Argentinië met 4-3 ten onder tegen Frankrijk. Cristiano Ronaldo verloor met Portugal met 2-1 van Uruguay. Tien doelpunten vielen er in totaal in deze twee achtste finales. Maar Messi en Ronaldo scoorden allebei niet.

Sterker nog: beide spelers, goed voor tien Gouden Ballen in de afgelopen tien jaar, scoorden nog nooit in de knock-outfase van een WK. “Ronaldo en Messi gaan allebei naar huis. Beiden blijven doelpuntloos in de knock-outfase van een WK. Opmerkelijk voor twee van de grootste voetballers aller tijden”, schrijft Gary Lineker op Twitter.

Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: het vertrek van de twee wereldsterren maakt de weg op het WK vrij voor nieuwe sterren om op te staan.

“Het is verkeerd om te blijven leven in het verleden”, aldus sportjournalist Kees Jansma in Studio Rusland. “Het is het afscheid van twee grootse spelers. Maar er komt een nieuwe grote speler aan: Kylian Mbappé. Hij moet nog twintig worden, maar hij heeft alles.”

Mbappé was eerder op de dag met twee goals de uitblinker bij de uitschakeling van Messi’s Argentinië. “Zo gaat dat in het voetbal”, aldus Jansma. “We nemen een beetje afscheid met weemoed, maar zien vooral ook een veelbelovende toekomst van heel veel leuke spelers die we dit WK al hebben gezien.”

Messi en Ronaldo debuteerden allebei in 2006 op een WK. De kans lijkt klein dat we ze over vier jaar in Qatar terugzien. Messi zou dan 35 jaar zijn, Ronaldo zelfs 37 jaar. Gelukkig hebben we de beelden van de afgelopen vier WK’s nog.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com