“Het was een loterij vandaag”

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De topfavorieten waren John Degenkolb en Peter Sagan, maar de een reed lek en de ander stelde teleur. Het was een Noor die verrassend Milaan-Sanremo op zijn naam schreef. En het was Fabian Cancellara die voor de vijfde keer op het podium mocht klimmen van La Primavera.

“Een fantastische overwinning. Ik kon het niet geloven”, jubelde Alexander Kristoff nog na. De Katjoesja-kopman werd na de Poggio omsingeld door rappe mannen als Mark Cavendish, André Greipel en Gerald Ciolek, maar zij kwamen er allen niet aan te pas in de natte straten van Sanremo.

“Ik hoopte slechts op een toptien-klassering. Maar dit was een sprint na driehonderd kilometer, dat is toch wat anders dan een sprint na tweehonderd kilometer. Ik verlies normaal gesproken niet zo veel kracht.”

Het was een primeur: nooit eerder won een Noor in Milaan-Sanremo.

Weer op het podium

Achter Kristoff snelde Fabian Cancellara naar de tweede plaats – zijn vijfde podiumplaats in Sanremo. “Ik ben kennelijk niet zo’n slechte sprinter”, grapt hij, om te vervolgen met: “Het was één grote loterij vandaag.”

De Zwitser kon onderweg niets uitrichten. “Niet op het vlakke, niet op de Poggio, niet in de afdalingen. Ik besloot om dan maar te gaan sprinten. Uiteindelijk ben ik wel tevreden. Ik denk dat er veel meer renners teleurgesteld zullen zijn na vandaag.”

Cancellara sloot zijn relaas af met een pleidooi voor onder meer de Pompeiana, de klim die aanvankelijk in het parcours werd opgenomen maar vanwege weersomstandigheden weer werd geschrapt. “Ik hoop dat het parcours volgend jaar zal veranderen. Als je 260 kilometer moet wachten voordat je aan de beklimmingen toekomt, is het gewoon niet leuk. Voor nu kijk ik uit naar de klassiekers in België.”

Slechts zes andere renners (Costante Girardengo, Eddy Merckx, Roger de Vlaeminck, Erik Zabel, Alfredo Binda en Gaetano Belloni) gingen Cancellara voor met minimaal vijf podiumplaatsen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com