Hamilton pakt pole in regenballet

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Lewis Hamilton heeft zijn tweede poleposition van het seizoen gepakt. De Brit in dienst van Mercedes was de rest van het veld te snel af in 1.59,431. Met deze poleposition evenaart hij het Brits record van Formule 1-coureur Jim Clark, die er in zijn carrière 33 pakte.

Regenballet

De Grand Prix van Maleisië staat vaak garant voor spektakel in de regen. In 2009 regende het zelfs zo hard dat de race al na 33 ronden moest worden afgelast.

Ook zaterdag regende het hard en de kwalificatiesessies moesten bijna een uur worden uitgesteld. Pas toen waren de condities op de baan veilig genoeg om te rijden.

Kwalificatie

De eerste sessie leek voor alle coureurs prima te verlopen, maar de Zweed Marcus Ericsson kon zijn Caterham een minuut voor het einde niet meer houden en crashte in bocht drie. Naast Ericsson wisten ook Maldonado, Sutil, Bianchi, Kobayashi en Chilton de tweede sessie niet te halen.

Ook in de tweede kwalificatieronde was er een incident. Na drie minuten raakte de Rus Daniil Kvyat tijdens een inhaalmanoeuvre de Ferrari van Fernando Alonso en werd de rode vlag gezwaaid om de brokstukken op te ruimen. Beide bolides konden hun weg wel vervolgen, maar Kvyat haalde evenals Gutierrez, Massa, Perez, Bottas en Grosjean de laatste kwalificatieronde niet.

Tijdens de laatste sessie droogde de baan op en werd er sneller gereden en de allersnelste was Hamilton. Zijn voorsprong was nipt maar groot genoeg om de eerste plaats vast te houden. De Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) leek goed op weg, maar kwam uiteindelijk vijf honderdsten tekort. De top drie werd gecompleteerd door Nico Rosberg. De ploeggenoot van Hamilton won de eerste grote prijs van het seizoen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com