Hamilton onbedreigd naar zege

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Zo chaotisch als de openingsrace van het Formule 1-seizoen was, zo overzichtelijk verliep de tweede grand prix van het jaar. Lewis Hamilton reed in Maleisië onbedreigd naar de winst. Zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg, die in Australië nog de snelste was, werd op gepaste afstand tweede.

Regerend wereldkampioen Sebastian Vettel kreeg zijn Red Bull dit keer wel aan de finish, maar kon zich niet meten met de Mercedessen. De Duitser zal zich, opmerkelijk genoeg, tevreden moeten stellen met het feit dat hij met zijn derde plaats teamgenoot Daniel Ricciardo van zich af kon houden.

Ricciardo opnieuw in mineur

Kort na de start stak Ricciardo nog even brutaal voorbij aan Vettel, die de schade overigens snel herstelde. Een mislukte pitstop zorgde er bovendien voor dat Ricciardo voor de tweede keer op rij met een zuur gevoel terugkijkt op een race waarin hij liet zien een goed coureur te zijn. Nadat een diskwalificatie hem de tweede plek kostte in Australië, weerhield een slechte bandenwissel hem er dit keer van te finishen.

Rosberg profiteerde wel blijvend van de matige start van Vettel en schoof in de eerste bocht al van de derde naar de tweede plaats. Hamilton, die van pole-position was gestart, zag zijn leidende positie in geen van de 56 rondes in gevaar komen.

Optocht

Ook achter de Britse oud-wereldkampioen waren de verhoudingen al snel duidelijk. Op het circuit van Sepang waren de inhaalacties bijzonder spaarzaam. Alleen om de zesde plaats werd echt gestreden. Uiteindelijk finishte Jenson Button (McLaren) voor de Williams van Felipe Massa. Fernando Alonso werd vierde ten koste van Nico Hülkenberg, die in de slotfase een plekje verloor door het door zijn versleten banden gedwongen voorzichtige rijden.

Het zal de FIA steken dat de tweede race van het seizoen uitdraaide op een van spanning gespeende optocht, ondanks een batterij aan nieuwe regels die de Formule 1 spectaculairder en minder voorspelbaar moesten maken.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com