Grote geschiedenis, kleine verhalen

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Vanavond is de aftrap van de vijfdelige televisieserie Het Koninkrijk, waarin verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal en acteur Waldemar Torenstra de sporen van 200 jaar Koninkrijk natrekken. Ze gaan op zoek naar opmerkelijke verhalen die de geschiedenis weer tot leven brengen.

“De serie vertelt een grote geschiedenis in allemaal kleine verhalen. Het was een uitdaging om de reeks te maken: terwijl we inzoomen op details, moet de kijker de grote lijn van de geschiedenis wel blijven begrijpen”, vertelt Arjan Nieuwenhuizen, regisseur van de reeks.

Erfprins van Oranje

In de eerste aflevering Terugkeer van een koning draait het om Willem Frederik, de erfprins van Oranje, die op 30 november 1813 landt op het strand in Scheveningen. Na een ballingschap van achttien jaar staat er weer een Oranje op Nederlandse bodem, die de eerste koning van Nederland wordt.

Waldemar onderzoekt wat er aan de landing voorafging en vraagt zich af waarom de Oranjes eigenlijk moesten vluchten. Eelco vertelt hoe het de tegenstanders van Oranje verging.

Eigen karakter

“De duopresentatie zorgt voor een leuke afwisseling. Het eigen karakter en de functie van beide vertellers konden we goed gebruiken. Eelco is de journalist met een gedegen en betrouwbare uitstraling. Waldemar heeft een wat vrijere rol. Hij kruipt echt in de rol van de personages om erachter te komen hoe de geschiedenis is gelopen.”

Na vanavond volgen nog vier afleveringen, steeds op vrijdagavond rond 21.00 uur. Daarin zullen bijzondere verhalen over de Willems I, II en III en Wilhelmina de leidraad zijn. Burgers, historici en ook premier Rutte leveren antwoorden op vragen die tijdens de zoektocht naar boven komen. De muziek bij de serie is gecomponeerd door Tim Knol.

Plezier

Arjan Nieuwenhuizen hoopt dat de serie met net zoveel plezier wordt bekeken als de serie is gemaakt: “Als je geschiedenis interessant vindt, verrassen de verhalen van deze serie je. Het is bovendien geen gortdroge geschiedenisles, waardoor de reeks ook leuk is voor kinderen en jongeren.”

NOS Het Koninkrijk, 21.03 – 21.55 uur op Nederland 2 en nos.nl.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com