Grondwetsviering erg populair

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De activiteiten in verband met het 200 jarig-bestaan van de Grondwet vallen erg in de smaak bij het publiek. Voor sommige gebouwen die bij uitzondering open zijn voor publiek is het erg druk.

Zo staan voor het Catshuis lange rijen mensen te wachten om naar binnen te mogen. De wachttijd is twee uur en er wordt water uitgedeeld aan de mensen in de rij.

Het is vandaag precies 200 jaar geleden dat de Grondwet van Gijsbert Karel van Hogendorp werd goedgekeurd. De festiviteiten maken deel uit van de viering van 200 jaar Koninkrijk.

Tijdens het Grondwetfestival zijn veel gebouwen in Den Haag open voor publiek. Zo kunnen bezoekers een kijkje nemen in de Trêveszaal, de ruimte waar het kabinet vergadert. Ook het Catshuis, de Ridderzaal, de ministeries van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten openen hun deuren.

Vrouwenkiesrecht

In de Tweede Kamer zijn theatervoorstellingen over het vrouwenkiesrecht en in het Haagse stadhuis debatteren jongeren over de betekenis van de Grondwet en over de botsing van grondrechten. Een deel van het debat wordt bijgewoond door koning Willem-Alexander.

Expositie

Verder zijn in Den Haag onder meer riddertoernooien en demonstraties van de Landmacht. De Grondwet van 1814 is ook op internet te zien in de online expositie “200 jaar Grondwet”.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com